Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dovada că în lupta politică nu există limite: Puterea a folosit Fiscul, ca să înghețe conturile unui partid de opoziție

Profimedia
facilitati fiscale

Principalul partid de opoziţie din India a anunţat vineri că Fiscul i-a îngheţat conturile bancare, cu câteva săptămâni înainte de anunţul aşteptat al următoarelor alegeri naţionale, relatează AFP.

"Ni s-a spus că conturile principalului partid de opoziţie din India au fost îngheţate" ca parte a unei investigaţii asupra declaraţiilor sale fiscale anterioare, a declarat purtătorul de cuvânt al Partidului Congresului, Ajay Maken.

Departamentul privind impozitul pe venit din India a cerut plata a 2,1 miliarde de rupii (25,3 milioane de dolari) ca parte a unei anchete privind declaraţiile fiscale ale partidului pentru exerciţiul financiar 2018-2019, a explicat el. Dând asigurări că partidul nu a făcut nimic pentru a justifica o astfel de sancţiune, Maken a estimat că această procedură urmăreşte să pună formaţiunea politică în dificultate înainte de alegeri.

"Prin îngheţarea conturilor principalului partid de opoziţie cu două săptămâni înainte de anunţarea alegerilor naţionale, credeţi că democraţia este vie la noi?", i-a întrebat el pe jurnalişti.

Grupurile pentru apărarea drepturilor şi opozanţii au acuzat guvernul premierului Narendra Modi că foloseşte forţele de ordine pentru a-şi viza în mod selectiv inamicii politici. Liderul Partidului Congresului, Rahul Gandhi, descendent al dinastiei care a dominat politica indiană zeci de ani, a fost găsit vinovat de defăimare anul trecut, după o plângere depusă de un membru al partidului lui Modi.

Pedeapsa de doi ani de închisoare împotriva sa l-a descalificat din parlament până când verdictul a fost suspendat în apel, stârnind îngrijorări cu privire la respectarea normelor democratice în cea mai populată ţară din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.