Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOVADA că marile partide nu își doresc votul prin corespondență

coada vot

Cel care susține acest lucru este unul din deputații cei mai activi pe zona externă, iar faptul că este și președinte de partid parlamentar îi dă și mai mare greutate.

Președintele PMP, deputatul Eugen Tomac, susține că marile partide, PNL și PSD, doar minează interesul pentru rezolvarea problemei cu care s-au confruntat românii din afara țării.

Într-o comentariu pe blogul său de pe STIRIPESURSE.RO, șeful PMP e de părere că acea comisie parlamentară specială creată pentru Codul Electoral nu face altceva decât să îngroape ideea de vot prin corespondență și nu să o promoveze:

”Partidul Național Liberal și Partidul Social Democrat mimează preocuparea față de introducerea votului prin corespondență. În realitate, ambele partide sunt împotriva schimbării legii care ar putea permite celor 4 milioane de români de peste hotare să poată vota în condiții decente, așa cum votează cetățenii altor state ale Uniunii Europene.

Discursul lor contrazice faptele. PSD si PNL au respins în Parlamentul României în data de 9 decembrie 2014 legea votului prin corespondență, în condiţiile în care această lege a fost elaborată de specialiști în materie electorală pentru a îmbunătăți cadrul juridic în ceea ce privește organizarea alegerilor peste hotare.

Precizez că în data de 4 martie a acestui an, în calitate de deputat am depus în Parlament din nou legea votului prin corespondență și legea votului electornic, ambele inițiative fiind de 6 luni în Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale, a propunerilor legislative privind modificarea Legii partidelor politice şi a Legii privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Din luna martie și până în prezent, Comisia creată special pentru modificarea legislației în ceea ce privește organizarea alegerilor, nu a organizat nici măcar o dezbatere pe marginea celor două inițiative și nici nu a comunicat vreun punct de vedere oficial față de acest demers. Precizez că această comisie este condusă de domnul deputat PNL Mihai Voicu – Președinte și doamna deputat Luminița Adam – vicepreședinte.

În componenţa comisiei, sunt atât membri PNL, precum Dobre Victor Paul, Haşotti Puiu, Oltean Ioan, Tişe Alin Păunel, cât şi PSD, precum Chiriac Viorel, Federovici Doina Elena, Nicolicea Eugen, Vlase Petru Gabriel şi nu în ultimul rând, Zgonea Valeriu Ştefan.

Aşadar, realitatea nu e cea prezentată în conferinţele de presă ale PSD-ului şi ale PNL-ului, destinate atractivităţii electorale, ci în tergiversarea acestui proiect de lege care este în beneficiul românilor, dar nu şi al acestor partide vechi şi rigide.”, susține șeful PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.