Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOVADA că se poate și mai RĂU: Clotilde Armand vrea reducerea frecvenţei cu care sunt curățate străzile din Sectorul 1

Twitter
Clotilde Armand

Primarul Clotilde Armand propune reducerea temporară a frecvenţei cu care sunt salubrizate de Romprest străzile şi zonele cu trafic pietonal intens, un proiect de hotărâre pe această temă regăsindu-se pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului Local de marţi.

"Se aprobă diminuarea temporară, până la data de 31.12.2021, a frecvenţelor de intervenţie pentru operaţiunile activităţii de măturat, spălat, stropit şi întreţinere a căilor publice", stipulează proiectul.

Citește și: Răsturnare de situație! Colegiul Medicilor a decis că Flavia Groșan nu a greșit, dar i-a cerut să nu mai apară în presă

Documentul precizează că este necesară reanalizarea activităţilor serviciului de salubrizare astfel încât costurile acestora să se încadreze în constrângerile bugetare.

"Adresa nr. 783/19.02.2021 emisă de către Direcţia Management Economic recomandă o propunere bugetară prudenţială pentru proiectul de buget aferent anului 2021, precum şi pentru estimările aferente perioadei 2022-2024. Pentru serviciile de salubritate pentru proiectul de buget aferent anului 2021 a fost estimată suma maximă de 135.000.000 lei. Astfel, se impune necesitatea de a reanaliza activităţile serviciului de salubrizare pentru încadrarea costurilor acestuia în constrângerile bugetare aferente proiectului de buget pentru anul 2021", prevede referatul de aprobare al proiectului.

Citește și: Dominic Fritz, primarul Timișoarei, agent al serviciilor secrete germane? Legături ciudate

Conform sursei citate, constrângerile bugetare, pe de o parte, precum şi obligativitatea prestării serviciului public de salubrizare în condiţii de eficienţă, fără impact major asupra sănătăţii publice, pe de altă parte, impun necesitatea de a analiza şi propune "măsuri reale şi aplicabile pentru a asigura continuitatea desfăşurării operaţiunilor prevăzute de lege, respectiv: măturatul, spălatul, stropirea şi întreţinerea căilor publice".

Mediul nu va fi afectat, întrucât măsurile propuse vor fi dublate de activităţi de prevenţie şi conştientizare a locuitorilor Sectorului 1 cu privire la păstrarea şi menţinerea unui mediu curat, precum şi de posibilitatea de a realiza orice fel de operaţiune suplimentară faţă de program, pe baza unor note de comandă suplimentară, se mai arată în referatul de aprobare.

Citește și: Rareș Bogdan îi ia apărarea lui Octav Bjoza: Florin Cîțu a greșit profund. Eu sunt nepot de deținut politic .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.