Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dr. Adina Alberts atrage atenţia asupra poluării de pe bulevardele: Soluţie pentru traficul din Bucureşti

Facebook
Adina Alberts

Medicul Adina Alberts atrage atenţia asupra poluării de pe principalele artere de circulaţie din Bucureşti, care îi afectează în principal pe pietoni şi biciclişti. Medicul propune construirea de piste de biciclete pe artere paralele celor intens circulate, pentru a reduce riscul la care sunt supuşi bicicliştii. Adina Alberts oferă şi exemplul pistei de biciclete de pe Calea Victoriei, pe care o consideră inutilă.

"Este bine știut că poluarea de pe arterele principale bucureștene, mai ales în orele cu trafic de vârf, este imensă. Iar bicicliștii, motocicliștii, trotinetiștii și pietonii iau direct în piept cantități enorme de noxe. Există studii care atestă că pe o stradă paralelă celei cu trafic de vârf, în același moment al zilei, poluarea este de 3 ori mai mică. Știind aceste lucruri, de ce să nu amenajăm piste de biciclete și de trotinete pe arterele neprincipale?!

Să ne referim puțin la Calea Victoriei din București! Dvs vă place cum arată?! Traficul pietonal e inexistent, motiv pentru care magazinele stau închise de zeci de ani. Cel de biciclete e slab reprezentat pentru că acele piste vin și duc de/către nicăieri! Iar traficul rutier, cândva lin și lesne, este acum împiedicat de mii de borduri și bordurele enervante! Locuri de parcare, ioc! Nici cal nici măgar cum zice o vorbă din popor! Am dreptate?!", scrie Adrina Alberts pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.