Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dr. Adrian Streinu-Cercel, revoltat de numărul mare de pacienți: Cei care au simptome clare să stea acasă/ Nu încercaţi să căutaţi teste rapide

Inquam Photos / Octav Ganea
Adrian Streinu-Cercel

Managerul Institutului de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, luni, că în minivacanţă s-au prezentat la spital 1.592 de persoane, dintre care 636 prezentau gripă, deşi recomandarea sa a fost ca persoanele cu simptome clare să stea acasă. În plus, Streinu-Cercel a precizat că populaţia nu trebuie să caute teste rapide pentru coronavirus, întrucât acestea nu există, scrie news.ro.

Managerul Institutului de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că 70% dintre cazurile de coronavirus nou înregistrate sunt forme uşoare şi medii, iar în cazul în care virusul va apărea în România, Institutul are capacitatea de a-l trata.

”La Matei Balş, în această minivacanţă, au venit 1.592 de persoane, dintre care 636 au fost cu gripă, în contextul în care eu am făcut apel public şi am rugat cei care au diagnosticul clinic clar să stea acasă”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Citește și: Crimă orbilă - O bătrână a fost omorâtă cu zeci de lovituri de cuțit

În plus, acesta a făcut apel la populaţie să nu caute teste rapide pentru depistarea coronavirului nou, întrucât acestea nu există.

”Nu există teste rapide, nu încercaţi să căutaţi teste rapide pentru noul coronarovirus, nu există nicăieri în lume, se fac teste standard”, a mai spus Streinu-Cercel.

Potrivit datelor prezentate de specialişti, numărul cazurilor înregistrate în lume se apropie de 3.000, fiind 80 de decese, ceea ce face ca rata mortalităţii să fie mică, undeva la 2-4%.

Doar 20% dintre cazuri sunt forme severe, care ar putea da complicaţii.

Specialiştii români afirmă că pneumonia dată de noul coronavirus se poate vindeca, cu tratamente simptomatice, dacă sunt forme uşoare şi medii, iar pentru cazurile grave se testează anumite tratamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.