Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dr. Anca Coliţă, managerul Institutului Clinic Fundeni: Am rugat medicii să programeze doar cazurile care necesită tratament obligatoriu

internarefundeni.wordpress.com
institutul fundeni

Managerul Institutului Clinic Fundeni anunţă că accesul aparţinătorilor în unitatea medicală este interzis, pentru a proteja pacienţii deja internaţi acolo, anunță MEDIAFAX.

„Pacienţii care sunt trataţi în Spitalul Fundeni sunt pacienţi cu imuno depresie severă, foarte mulţi pacienţi cu sfere hematologice, renale, gastro intestinale, pacienţi de la neurologie, sunt bolnavi care, dacă cumva au coinfecţie cu virus , această infecţie poate să fie cu o evoluţie clar nefavorabilă şi poate chiar fatală”, a declarat dr. Anca Coliţă, managerul Institutului Clinic Fundeni.

Citește și: Armata României intervine la frontieră! Șeful MApN, Nicolae Ciucă, a aprobat solicitarea DSU

Conducerea spitalului a montat deja primele corturi în curtea unităţii sanitare.

„Trebuie să facem triajul, este obligatoriu printr-un ordin al DSP-ului, există un formular tip care trebuie completat de toţi bolnavii care intră în spital, sunt întrebările standard legate de contact cu persoane sau dacă au călătorit în ţările care sunt pe lista de risc pentru infecţie cu coronavirus, toţi aceşti oameni trebuie să aibă un spaţiu în care să îşi completeze aceste formulare şi trebuie să fie evaluaţi într-un cadru medical de o asistentă medicală”, a explicat managerul Spitalului Clinic Fundeni.

Dr. Anca Coliţă adaugă că medicii din spital vor programa doar cazurile care necesită tratament obligatoriu în această perioadă, tocmai pentru a reduce gradul de ocupare şi aglomerare în spital.

Citește și: PMP solicită măsuri urgente: Trebuie construite mecanisme de izolare şi carantină în zonele de trecere a frontierei

Medicii au confirmat în România 32 de cazuri de infecţie cu Covid 19. Ultimul este un bărbat din Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.