Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dr. Dre va fi onorat de Academia Grammy

 Grammy

Producătorul muzical şi rapperul american Dr. Dre va fi onorat de Recording Academy, academia care decernează premiile Grammy, pentru contribuţia adusă industriei, într-un eveniment care va avea loc pe 22 ianuarie 2020, la Village Studios din Los Angeles, potrivit Associated Press, scrie Mediafax.

Dr. Dre, inclus în Rock and Roll Hall of Fame, va fi onorat pentru munca excepţională în domeniul producţiei muzicale, într-un eveniment care va avea loc cu patru zile înainte de gala premiilor Grammy 2020.

Dre, în vârstă de 54 de ani, a câştigat de-a lungul carierei şase premii Grammy, dintre care trei ca producător sau inginer.

Născut în Compton, a devenit cunoscut pe scena muzicală ca membru fondator al grupului N.W.A.. Dr. Dre a avut o influenţă covârşitoare asupra muzicii hip-hop, prin intermediul celebrului album de debut al grupului N.W.A., intitulat "Straight Outta Compton" (1998), şi prin discul solo de debut "The Chronic" (1992). El a lansat cel mai recent material discografic solo în 2015. Intitulat "Compton", albumul a precedat şi promovat lansarea lungmetrajului "Straight Outta Compton", un film biografic despre grupul rap N.W.A. Albumul solo "Compton" a fost primul al său lansat după un LP din 1999, "2001".

Citește și: Lucruri mai puțin știute despre Leo Iorga: Vocea unică a rockului avea un trecut de vedetă

De asemenea, a produs albume și hituri recompensate cu discuri de platină, cu muzicieni precum Eminem, Tupac, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, 50 Cent, Eve, Jay-Z, Nas, Busta Rhymes, Xzibit, the Game, Anderson Paak, Gwen Stefani, Michel’le și Mary J. Blige.

În 2008, Dr. Dre a fondat, împreună cu Jimmy Iovine, brandul Beats Electronics, care, în 2014, a fost cumpărat de grupul Apple cu 3 miliarde de dolari.

În 2018, a ocupat locul al șaselea în topul Forbes al celor mai bine plătiți artiști hip-hop, după ce obținuse în anul anterior venituri de 35 de milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.