DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Dr. Ștefan Voiculescu: Drumul pacientei cu cancer de sân este lung. Este de dorit să îl facă alături de parteneri de încredere

dr stefan voiculescu

Cea mai sigură metodă de a îndepărta cancerul mamar este chirurgia, acțiune ce îi permite medicului să excizeze în totalitate țesutul afectat, tratând astfel pacienta și diminuând rata de recidivă a bolii. Este prima armă în arsenalul de tratamente împotriva cancerului și unul dintre primii pași pe care pacienta îi face pe un traseu anevoios, cu o miză ridicată. Despre opțiunile de tratament disponibile pentru cancerul de sân și despre importanța sprijinului medical, am discutat cu dr. Ștefan Voiculescu, medic primar Chirurgie generală în cadrul Spitalului Clinic Sanador și coordonatorul Academiei de Senologie Sanador.

„În cazul unui cancer mamar, este bine ca diagnosticul să fie cât mai clar stabilit înaintea operației, adică să nu fie sacrificată, în numele chirurgiei pretinse de urgență, cunoașterea exactă a diagnosticului, a stadiului și a opțiunilor terapeutice. Diagnosticul în urma operației (biopsie excizională) trebuie să fie o excepție foarte riguros motivată. În absolut orice cancer este timp pentru evaluare, informare, discuții și, mai ales, pentru alte opinii medicale. Drumul unei paciente cu cancer de sân este, de regulă, lung, așa încât este de dorit ca ea să îl facă alături de parteneri întru sănătatea ei cât mai de încredere, pentru că îi va avea multă vreme alături. Sunt de așteptat greutăți pe care ea le va înfrunta bine doar dacă e convinsă de priceperea, de bunele lor intenții și de răbdarea de a o însoți devotați până la capăt (oricare ar fi acesta)”, explică dr. Ștefan Voiculescu.

Centrul Oncologic Sanador dispune de cele mai avansate tehnici de diagnostic (mamografie digitală cu tomosinteză, sonoelastografie cu compartiment de imersie, rezonanță magnetică 3 Tesla, biopsie lezională și ganglionară ghidată ecografic, jalonare și marcaj lezional percutan) și tratament (cameră gamma pentru tehnica ganglionului santinelă, radioterapie externă conformațională cu două acceleratoare liniare de ultimă generație Varian TrueBeam și TrueBeam STX), precum și de o echipă cu înaltă ținută profesională și pregătire de vârf, care îmbină experiența cu deschiderea la nou și tenacitatea cu empatia.

Vezi ce opțiuni de tratament au la dispoziție pacientele diagnosticate cu cancer de sân! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.