Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dr.Adina Alberts: `Primarul Dan Tudorache se folosește de suferința oamenilor pentru a obține un nou mandat!`

Facebook
Adina Alberts

Medicul Adina Alberts îl atacă dur pe Dan Tudorache, primarul Sectorului 1. Ea susține într-o analiză extinsă pe pagina personală de Facebook că distanța între ceea ce promite actualul edil și ceea ce face sau ar putea face este foarte mare. Ea se referă în principal la investițiile în infrastructură medicală promisă de primarul aflat pe final de mandat și care își dorește ca la scrutinul din septembrie să vină din nou în fața cetățenilor pentru un nou mandat:

”Știți, mi s-a spus să rămân la medicină, au încercat mulți să-mi închidă gura, trimițându-mă la „umila” mea profesie de chirurg, doctor în medicină, spunându-mi din vârful buzelor că nu mă pricep la altceva, cu atât mai puțin la Administrația Publică. OK. Permiteți-mi să vă demonstrez că administrația publică, în mediul urban, e în tot și-n toate! Așa cum ar trebui să fie și grija edililor pentru sănătatea noastră. În tot și în toate!

Cea mai trâmbițată găselniță a primarului Dan Tudorache intră direct cu bocancii în domeniul meu, al medicinei. Astfel, într-o disperată zbatere de a obține un al doilea mandat ca primar al Sectorului 1, și pentru că în primul nu a făcut NIMIC, Dan Tudorache promite (din nou) cetățenilor un nou spital, situat în marginea Capitalei „la intersecţia dintre bulevardul Gheorghe Ionescu-Siseşti şi Bucureşti-Târgovişte, la ieşirea spre Mogoşoaia", a explicat primarul Dan Tudorache.” Știți, eu amnezică nu sunt. Și cred că nici dvs. Dan Tudorache tot asta zicea și acum patru ani, că va construi un mare spital în Străulești, din banii contribuabililor din Sectorul 1, și apoi îl va dona MIinisterului Sănătății. Căt de darnic este Primarul de la Sectorul 1, pe banii noștri, nu?

„Ultimul termen de depunere a ofertelor este 30 iulie. Sper să avem un câştigător”, a declarat actualul primar. Sună pompos, măreț, dar există un „DAR!”

„Spitalul Sfântul Vasile cel Mare va avea 1.015 paturi, (...) 60 de linii de gardă. De asemenea, va mai avea și două heliporturi care vor ușura accesul pacienților în stare gravă.”, a mai declarat Tudorache.

PRIMUL SEMNAL DE ALARMĂ! Domnule Tudorache, pe lângă faptul că inițial ați spus că veți cheltui „doar” 300 de milioane de euro, acum ați ajuns cu socotelile la peste 500 mil Euro; Includeți și cheltuieli de campanie cumva? De unde luați aceste paturi?! La nivel național există, prin aprobarea Uniunii Europene, un număr TOTAL de paturi alocate per țară/unitate medicală. Nu poți ridica un spital cu mii de paturi, fără să le iei “paturile” dintr-un alt spital.

AL DOILEA SEMNAL DE ALARMĂ: Din declarațiile primarului Tudorache, proiectul presupune mutarea Spitalului de Urgență Floreasca, a Spitalului de Chirurgie Plastică și Arsuri, cât și a Institutului Naţional pentru Sănătatea mamei şi Copilului, „Alessandrescu-Rusescu”, iar toate cadrele medicale, toate specialitățile celor trei spitale mamut să se unească într-unul singur, în spitalul Sfântul Vasile cel Mare, în Străulești. Cu toată politețea de care dispun vă întreb: Cineva a trecut prin filtrul gândirii acest proiect? Domnule primar, nu puteți lua un SPITAL DE URGENȚĂ din mijlocul Capitalei și să-l mutați, pur și simplu, pe șoseaua București-Târgoviște, pentru că un spital de urgență trebuie să deservească URGENȚELE. Când e vorba de o urgență coronariană, de exemplu, trebuie să se intervină extrem de rapid. Chiar dacă ai elicopter, elicopterul nu are unde să aterizeze în mijlocul Bucureștiului ca să ia pacientul și să-l ducă la marginea orașului! Domnule primar, nu știu dacă realizați în ce fel vă jucați cu viețile oamenilor! Eu am lucrat mai bine de 10 ani în spitalul Floreasca, nici nu vă imaginați cât cântăresc câteva secunde în finalitatea unui caz grav! Pur și simplu, Floreasca e de neatins ca locație!

AL TREILEA SEMNAL DE ALARMĂ: Multe dintre cadrele medicale de top ale României, au plecat în străinătate. Migrația medicilor e o realitate irefutabilă. Așadar, au rămas aceeași medici care lucrează și care sunt “utilizați” în mai multe spitale, prin rotație. Nu-i mai putem folosi pentru încă o unitate. Cei care sunt acum ÎN FLOREASCA, ÎN SPITALUL DE ARȘI SAU ÎN ALESSANDRESCU-RUSESCU, PE CARE DORIȚI SĂ LE ÎNCHIDEȚI, NU VĂ VOR URMA în marginea Capitalei. Cadrele medicale care lucrează de peste 30-40 de ani în spitalele menționate, și-au achiziționat chiar și locuințele aproape de unitatea medicală, pentru a putea sări din pat atunci când apare o urgență. Dumneavoastră nu aveți de unde să știți despre aceste sacrificii ale medicilor și ale personalului medical. Credeți că acești oameni sunt piese de mobilier pe care le mutați din Floreasca pe șoseaua București-Târgoviște? Veți avea o mare surpriză dacă răspunsul dumneavoastră este afirmativ. Mai mult, cred că nu știți ce personalități marcante ale medicinei lucrează în acest moment în Floreasca. Sunt medicii aceia pe care străinătatea ni i-ar lua fără să clipească, nu e nevoie să-i împingeți dumneavoastră de la spate.

În plus, mai este un amănunt esențial pe care nu-l cunoașteți. Acela că personalului unui spital nou se formează în mare parte cu oameni noi. Pentru asta e nevoie ca să bateți Universitățile și Spitalele Universitare, să găsiți și să cooptați/ cointeresați cadrele medicale care acum sunt în formare, să incheiați contracte stimulative astfel încât atunci cand noul spital va fi gata, să există deja personal care să îl deservească. Dumneavoastră cu câte Universități de Medicină ați bătut palma până acum? Ce profesori au acceptat deja să vină, în câțiva ani, pe București-Târgoviște nr. 10?!

AL PATRULEA SEMNAL DE ALARMĂ: Orice spital din țara aceasta are nevoie de îmbunătățiri, de degrevări a numărului sufocant de pacienți la un număr foarte mic de medici, de reorganizare, restructurare, reprofilare. Și da, avem nevoie de spitale noi, moderne, amplasate “cu cap” cu servicii pentru populație în concordanță cu nevoile comunităților. Este nevoie de spitale moderne de urgență dar amplasate tot central. Este mevoie, mai mult decât oricand, de spital de cronici și spitale de paliație care pot fi situate și periferic! Dumneavoastră nu veniți cu o soluție reală, ci cu un buldozer peste ce a mai rămas bun, promițând, subliminal, un nou început. Nu aveți cum să ștergeți cu buretele ceea ce au făcut niște oameni de o inteligență superioară. Credeți că amplasarea acestor spitale a fost aleatorie? Și în cazul

în care Spitalul Floreasca este dezafectat, ce veți face în loc?! Un TURN EXCLUSIVIST?! Sau poate v-ar plăcea mai mult niște vile acolo?...

Ar mai fi multe de zis despre cât “de bine” înțelege Administrația Publică actuală a Sectorului 1, sistemul medical. Eu, însă, le înțeleg pe amândouă și subliniez cu fermitate: În niciun caz nu putem muta Spitalele de Urgență din mijlocul comunităților către periferie, și să lăsăm orașul fără serviciile vitale, acelea de urgență medicală!”, scris dr.Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.