Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dr.Adina Alberts: Sănătatea copiilor este pusă în pericol prin organizarea Evaluării Naționale și Bacalaureatului

captura Antena 3
sdf

Medicul Adina Alberts, invitată într-o emisiune la Antena 3, avertizează autoritățile că pun sănătatea copiilor în pericol deoarece organizarea examenelor de Evaluare Națională nu sunt corecte din punct de vedere epidemiologic.

Noul coronavirus s-ar putea răspândi rapid în rândul copiilor și al elevilor care trebuie să susțină evaluările naționale în luna iulie.

Și asta deoarece autoritățile nu au găsit încă variantele optime de organizare, iar până la examen mai sunt doar 3 săptămâni. Copiii sunt debusolați, stresați, îngrijorați atât pentru performanțele lor incerte, cât mai ales pentru sănătatea lor și a familiilor lor. Din păcate autoritățile se bâlbâie grav, iar așa zisă “schemă” de desfășurare a examenelor nu are încă avizul epidemiologilor de la Ministerul Sănătății, pentru simplul fapt că acest aviz a fost cerut abia în urmă cu 2 zile.

Dr Alberts a declarat că în aceste condiții examenele ar trebui anulate și echivalate cu mediile din anii școlari, după o formulă agreată ulterior, întrucât nici în viitorul imediat nu se vor putea întruni condițiile epidemiologice corecte astfel încât riscul contagios să fie redus la minim.

De asemenea medicul a adus în discuție și situația copiilor febrili depistați înainte de examen, ce se va face cu ei, unde vor da examenul; acești elevi cu temperatura peste 37,3C, ar trebui plasați FIECARE SEPARAT în câte o altă încăpere, cu supraveghere diferită, persoana care efectuează supravegherea va trebui să fie echipată “până în dinți”.

“Și copiii confirmați bolnavi de COVID -19 au dreptul să susțină examenul. Ce facem cu ei?” a mai semnalizat medicul.

*

Conform unui sondaj care s-a desfășurat pe parcursul acestei  emisiuni, au votat peste aproape 60 000 de persoane, 30% dintre votanți au ales ca Bacalaureatul și Examenul de Capacitate să se desfășoare conform programei, iar majoritatea de 70% au votat anularea lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.