Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea, criticat de Gușă: 'Are nevoie de un țap ispășitor! Îl pune mereu LA COLȚ pe Toader'

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea

Consultantul politic Cozmin Gușă a declarat, în direct la Realitatea TV, referitor la o posibilă remaniere în Guvern anunțată de Liviu Dragnea, că liderul PSD are nevoie de un țap ispășitor și că de aceea îl pune mereu la colț pe Tudorel Toader, ministrul Justiției.

În privința dezvăluirilor privind arhiva SIPA, Gușă este de părere că acesta este cel mai mare scandal public declanșat în România, în perspectiva statului de drept și a democrației.

Citește și: Familia Trump, în România: Cel mai mic dintre fiii președintelui american a aterizat la Cluj - FOTO

"Sunt două posibile răspusuri, legate de acest scandal, de remaniere și de ministrul Justiției. În mod clar, și o spun în baza experienței pe care o am și a faptului că de vreo 15 ani mă tot uit la acest SIPA și îl întorc pe toate părțile, cu beneficiile unui om care a avut funcție de conducere într-un partid politic aflat la putere, a participat la discuțiile importante din acea perioadă, acest scandal SIPA, de departe, este cel mai mare scandal public care ar putea fi declanșat în România, atunci când vorbim de statul de drept și democrație. Putem să ajungem la o discuție mult mai adâncă dacă acest lucru se va cerceta și dacă nu va fi folosit doar ca o sculă. În mediul politic, oamenii ca Dragnea operează cu aceste date. Și nu politicul este cel care șantajează, politicul este cel care numește în justiție, ceea ce nu este mai puțin grav. Cei care șantajează sunt cei care au acces la acest gen de dosare, în mod evident oamenii din serviciile secrete. Dacă știm un lucru cu siguranță, știm că justiția a mers prost, pe baza numirilor și pe baza șantajelor", a spus consultantul politic.

Citește și: Marian Vanghelie, dezvăluiri EXPLOZIVE: Arhiva 'Doi și-un sfert', compromisă la fel ca SIPA

Referitor la declarațiile liderului PSD privind o posibilă remaniere în Guvernul Grindeanu care îl vizează direct pe ministrul Justiției, Cozmin Gușă a explicat că Liviu Dragnea are nevoie de un țap ispășitor pentru a liniști partidul. Totodată, consultantul politic a subliniat și că există o criză în ceea ce privește guvernarea, demonstrată de faptul că discuția privind o posibilă remaniere a pornit în urma unor declarații publice ale șefului social-democraților:

"Dragnea discută tot timpul și îi arată pisica lui Tudorel Toader, pentru că are nevoie să liniștească un partid care a venit la guvernare nu să facă o guvernare bună, ci ca să rezolve partea cu dosarele, amnistia și grațierea, pe care mulțimea a simțit-o și a ieșit în stradă. Dragnea are nevoie de un țap ispășitor și atunci fără să poată să-i găsească multe lucruri nepotrivite lui Tudorel Toader, mereu îl pune la colț, pentru ca partidul să sesizeze că nu el ar fi vinovat de toată acea bâlbâială, când de fapt el este vinovat. Și atunci începe discuția despre remaniere, o discuție care nu se începe public. Asta n-a înțeles Dragnea niciodată. Dacă liderul unui partid politic începe o discuție despre remaniere, înseamnă că acea guvernare este în criză. În schimb, Dragnea preferă acest joc, care induce o mare lipsă de încredere, cel puțin pe piețele internaționale. Plus, o mișcare turbionară pe plan intern care dezbină într-un fel PSD. Calculul lui Dragnea este foarte simplu: pot să-mi dezbin partidul, pentru că nu am o alternativă de dreapta care să conteze în acest moment și nici nu am o problemă cu asigurarea majorității. Este un altfel de joc, gen 'divide e tempera',, Liviu Dragnea acționând total neprofesionist pentru un lider politic, agitând spectrul remanierii tot timpul, sugerând în plan internațional că guvernarea României se află într-o oarecare criză, dar neputând să exemplifice exact unde este criza".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.