Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea, REPLICĂ ŞOC la ancheta din Brazilia: 'M-au prins când vindeam portocale pe plajă...' / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea PSD

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a venit cu o replică neaşteptată, după ce Rise Project a scos la iveală faptul că ar fi suspect într-un caz de spălare de bani în Brazilia. Dragnea le-a spus jurnaliştilor, ironic, că a fost prins în timp ce vindea portocale pe plajă.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Verificări de AMPLOARE la unitatea de elită: DNA Ploieşti, sub lupa Inspecţiei Judiciare

"Doar văd o foarte mare disperare înainte de congres. M-au prins când vindeam portocale pe plajă. Îmi asum asta. ", a spus Liviu Dragnea înainte de şedinţa PSD.

Solicitat să comenteze dacă are proprietăţi în Brazilia, preşedintele PSD a spus că are doar ce este trecut în declaraţia de avere.

"De ce să lămuresc eu (subiectul -n.r.)? Oricine iese cu o prostie, trebuie să o lămuresc eu? Lămuriţi-o voi, să o lămurească ei. E cu totul întâmplătoare (apariţia articolului -n.r.) azi, înainte de Congres", a completat Dragnea.

Întrebat dacă a fost vreodată la un local din Brazilia denumit “Laranja Mecanica” (Portocala Mecanică), preşedintele PSD a spus că nu a fost. "Nu, nu ştiu, dar dacă e cazul, mă duc", a mai spus Dragnea.

Liderul PSD a mai declarat că nu ştie cum a fost achiziţionată respectiva proprietate din Brazilia.

Solicitat să spună dacă îl cunoaşte pe Mugurel Gheorghiaş, care ar fi şi el anchetat în aceeaşi cauză, Liviu Dragnea a răspuns ironic: "Cred că îi cunosc tot neamul. Şi strămoşii lui. Am încheiat discuţia despre acest subiect, eu am mai discutat despre acest subiect şi în anul 2017, înţeleg că este o supărare şi trebuie să reîncălzească ciorba asta, au reîncălzit-o, eu nu o mănânc. E simplu".

Preşedintele PSD a fost întrebat, la final, de jurnalişti dacă afirmaţiile despre ancheta din Brazilia sunt false, Liviu Dragnea răspunzând "Da".

Potrivit Rise Project, Liviu Dragnea este suspectat că ar fi folosit bani proveniți din afaceri corupte din România la achiziția de proprietăți pe plaja din Cumbuco, la 30 de kilometri de Fortaleza, capitala statului Ceara.

Carlos Wagner Barbosa Guimarães, procuror federal din Brazilia, a declarat că încearcă să determine dacă Liviu Dragnea a folosit „portocale” ca să spele bani și să achiziționeze proprietăți în Brazilia.  În portugheză, laranja, adică portocala, este termenul care desemnează interpușii, persoane băgate la înaintare de politicieni corupți sau criminali pentru a-și ascunde implicarea în diverse afaceri, mai notează Rise Project.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.