Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STENOGRAME: Dragnea a BĂTUT cu pumnul în masă: solicitare către Procurorul General

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a luat o primă decizie importantă din această calitate, în cadrul primei ședințe a Biroului Permanent al Camerei Deputaților. El a recomandat ca angajarile la Camera Deputaților să fie oprite, până ce vor primi lămuriri suplimentare pentru a vedea exact cum și în ce condiții se pot face angajările de către parlamentari.

În acest sens, Liviu Dragnea a decis să trimită o solicitare către Procurorul General al României, în urma căreia să afle în ce condiții se pot face angajările la Camera Deputaților.

În legislatura trecută foarte mulți parlamentari au avut probleme pentru că și-au angajat rudele la cabinetele parlamentare sau oameni apropiați ca nivel de interese. Tocmai din acest motiv, deputații suflă și în iaurt și vor să-și ia măsuri de protecție împotriva Agenției Naționale de Integritate.

Domnul Nicolae-Liviu Dragnea:

”Domnule Seres Dénes, nu sunt de acord cu aceasta.

Vreau să vă spun ceva. Pentru siguranţa tuturor şi pentru rigoare, eu nu sunt de acord să mai facem lucruri pe genunchi sau sub presiune sau presând serviciile tehnice.

Pentru că suntem aici, eu vă rog, domnule secretar general, am spus deja unor colegi, să întocmiţi o adresă pe care vreau să o trimit mâine procurorului general.

Există art. 301, dacă nu greşesc, din Codul penal – conflictul de interese – care poate pune sub semnul întrebării sau poate pune sub incidenţa Codului penal angajările la cabinetul parlamentar.

S-a tot discutat despre acea prevedere aberantă din acel articol în care se spune că, dacă ai avut un consilier la cabinet într-un mandat trecut, dar şi la primul mandat de parlamentar ai avut o funcţie sau îţi aduci şoferul, este acolo o prevedere în care este închisoare de la 1 la 5 ani.

Vreau să faceţi o adresă, pe care să o trimit mâine, să îi cerem procurorului general să ne spună dacă în interpretarea acelui articol astfel de cazuri intră sub incidenţa lui. Şi vreau să fac acest anunţ şi mâine în plen ca să le cer tuturor colegilor să nu se grăbească cu aceste angajări.

Mi-a zis un coleg că se schimbă procedura şi nu se mai angajează de către parlamentari, ci de către dumneavoastră.

Dar şi această operaţiune este prevăzută în acel articol pentru că, dacă a făcut direct sau a participat la luarea acestei decizii… Păi, normal că a participat, pentru că o să vă propună care este omul. Şi eu nu vreau să stăm aşa şi să ne trezim peste nu ştiu cât timp, nu ştiu câţi deputaţi sau senatori care o să fie chemaţi la procurori pentru conflict de interese pentru că au continuat un mandat al unui consilier din mandatul trecut.

Vreau să lămurim lucrurile acestea cu toată decenţa şi respectul necesar”, se arată în stenograma Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.