Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea a demarat 'marea curățenie' în Guvern și administrația centrală (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea gest

Liderii PSD și-au luat un răgaz de cinci zile pentru negocieri interne în vedere stabilirii listei cu miniștrii Cabinetului Dăncilă. Oficial, lista va fi adoptată în ședința Comitetului Executiv Național de luni, 22 ianuarie. Neoficial, luni va fi doar o formalitate, pentru că „jocurile” se fac în aceste zile.

Vezi și: Liviu Dragnea și PSD, vinovații pentru situația politică din ultimul an/ SONDAJ CURS pentru STIRIPESURSE.RO

În biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaților este un adevărat pelerinaj. Se anunță multe modificări față de Guvernul Tudose, ceea ce deschide competiția pentru stabilirea înlocuitorilor. Primii vizați sunt miniștrii care „au mințit”, după cum însuși Dragnea declara în conferința de presă de luni, fără să dea nume. Potrivit surselor din partid, toți apropiații lui Tudose vor fi înlăturați din Guvern.

Schimbările nu se vor limita însă la miniștri. Potrivit surselor din partid, o amplă acțiune de „epurare” va avea loc și în eșaloanele 2, 3 și chiar mai jos. Vor fi schimbați secretarii de stat aduși de miniștrii care vor pleca, subsecretarii de stat și mai departe, până la membri ai consiliilor de administrație. Cu funcții în eșaloanele inferioare ar putea fi răsplătiți și oameni din UDMR.

Vezi și: Topul partidelor: Pe cine ar vota românii în caz de anticipate/ SONDAJ CURS pentru STIRIPESURSE.RO

În privința miniștrilor, se iau în calcul mai multe schimbări: Ecaterina Andronescu la Educație, în locul lui Liviu Pop, Rodica Nassar la Sănătate, în locul lui Florian Bodog, posibil Eugen Teodorovici la Finanțe, în locul lui Ionuț Mișa. Lista miniștrilor care vor pleca, din motive politice, fără să fie cunoscuți încă înlocuitorii, este completată de Marcel Ciolacu (vicepremier), Felix Stroe (Transporturi), Mircea Titus Dobre (Turism), Gabriel Petrea (Dialog Social), Lucian Romașcanu (Cultură), Marius Nica (Fonduri Europene). Alte schimbări posibile sunt la Cercetare și la Economie, Tineret și Sport.

Lista miniștrilor care vor rămâne sigur pe poziții conține și ea nume importante: Petre Daea (Agricultură), Lia Olguța Vasilescu (Muncă), Paul Stănescu (Dezvoltare), Mihai Fifor (Apărare), Carmen Dan (Interne), Victor Negrescu (Afaceri Europene) și Ilan Laufer (Mediul de Afaceri).

Miniștrii ALDE își vor păstra portofoliile, inclusiv Grațiela Gabrilescu (Mediu), în ciuda unui conflict recent cu Tăriceanu. Astfel, Teodor Meleșcanu (Externe), Toma Petcu (Energie) și Viorel Ilie (Relația cu Parlamentul) se vor regăsi și în Cabinetul Dăncilă. ALDE a insistat pentru menținerea lui Tudorel Toader la Ministerul Justiției, deși acesta este neafiliat politic și ocupă un loc al PSD în Guvern.

Vezi și: Soluții sigure: Cum să cureți zapada de pe mașină fără să afectezi vopseaua .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.