Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea anunţă că Toni Greblă va fi numit luni în funcţia de secretar general al Guvernului

grebla

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că fostul judecător CCR Toni Greblă va fi numit luni în funcţia de secretar general al Guvernului.

”Postul de secretar general al Guvernului e în responsabilitatea PSD şi, după ce a plecat domnul Busuioc, postul a fost girat de un adjunct. Premierul mi-a spus că doreşte să îl pună pe domnul Greblă. L-am sunat, ne-am şi văzut, a avut o discuţie cu dumnealui. Mâine se va întâmpla. Cred că e o soluţie foarte bună. E un om foarte pregătit şi de mare valoare", a afirmat Liviu Dragnea la Antena 3.

În 11 mai, magistraţii instanţei supreme au dat decizie de achitare în dosarul în care fostul senator şi judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă este acuzat că a pretins şi primit de la omul de afaceri Ion Bîrcină bunuri şi servicii pentru a-l ajuta să obţină contracte în domeniile energie şi transport fier vechi, promiţându-i că intervine la funcţionari publici din companii de stat, ministere, autorităţi publice centrale şi locale. Decizia nu este definitivă.

DNA a cerut condamnarea lui Toni Greblă la închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii.

Toni Greblă a fost achitat pentru toate cele patru capete de acuzare.

De asemenea, au fost achitaţi şi Ion Bîrcină, Mihai Prundariu, Victor Dolghi şi Gheorghe Grecu, judecaţi în acelaşi dosar.

Instanţa a ridicat şi măsurile asiguratorii asupra bunuriloor acestora de DNA.

"Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţi, în sumă de câte 520 lei, rămâne în sarcina statului. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei", se arată în finalul deciziei instanţei.

Fostul judecător CCR Toni Greblă a fost trimis în judecată în 9 septembrie 2015.

Procurorii arată în actul de inculpare că în perioada 2010-2015 Toni Greblă, care a deţinut succesiv funcţia de senator şi judecător la CCR,  ar fi pretins de la omul de afaceri Ion Bîrcină folosease necuvenite constând în asigurarea unui autoturism în valoare de 56.000 de euro şi folosirea gratuită a unui telefon înregistrat pe o firmă.

De asemenea, notează procurorii DNA, în octombrie 2012, acesta ar fi fost susţinut în campania electorală cu lipirea a 20.000 de afişe şi alte materiale electorale în valoare de 9.000 de lei.

În schimb Greblă i-ar fi promis finului său Bîrcină că va interveni şi determina diferiţi funcţionari publici să îndeplinească şi să urgenteze realizarea unor acte ce intrau în atribuţiile de serviciu ale acestora, astfel încât firmele controlate de Bîrcină să obţină contracte comerciale sau alt tip de facilităţi comerciale.

În acelaşi dosar, sunt judecaţi şi omul de afaceri Ion Bîrcină, Mihai Prundianu, administrator al unei firme, Gheorghe Grecu şi Victor Dolghi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.