Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea dă un pas în spate după criticile lui Klemm: Cum se modifică legea exploatărilor offshore

www.gandul.info
Dragnea Klemm

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că o ordonanţă referitoare la legea offshore trebuie să definească fără echivoc valoarea investiţiilor şi modul cum se deduc acestea, menţionând că a avut o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pe această temă şi urmează o analiză şi în coaliţie, după promulgarea legii.

Vezi şi: Parmezanul, noul PERICOL vizat de Organizația Mondială a Sănătății. Avertizări ca pentru tutun

"Ce s-a adoptat în lege (referitoare la perimetrele offshore - n.r.) trebuie să fie pus limpede, pus clar şi fără echivoc şi în anexa care cuprinde formula de calcul pentru deducerile pentru impozitul pe veniturile suplimentare şi pentru deducerile din acest impozit. Şi anume este vorba de valoarea investiţiilor despre care se vorbeşte în lege că este firesc să se deducă investiţiile, dar nu este foarte bine clarificat în lege. Şi nu se deduc toate investiţiile o dată, ci într-o perioadă de timp, în aşa fel încât statul român să primească bani, dar, în acelaşi timp, şi companiile care investesc să poată să se menţină deasupra costurilor. Ideea e că noi avem nevoie de acele gaze, avem nevoie ca cineva să le scoată, dar cei care le scot să nu lucreze în pierdere şi să aibă şi nivelul de cash flow firesc şi necesar. Asta va trebui să cuprindă ordonanţa", a explicat Dragnea, la Parlament, potrivit Agerpres.

El a spus că a avut o discuţie cu Viorica Dăncilă şi cu Eugen Teodorovici pe această temă şi urmează o discuţie în coaliţie. 

"Am avut o discuţie cu dna prim-ministru, cu dl Teodorovici, după ce legea va fi promulgată, vom avea din nou o discuţie în coaliţie cu dna prim-ministru, cu ministrul Energiei, cu dl Teodorovici şi dl Toader. O să discutăm despre prevederile din ordonanţă care urmăresc să clarifice aceste lucruri", a adăugat Dragnea. 

El a subliniat că se urmăreşte, de asemenea, ''întărirea'' a ceea ce a fost stabilit în privinţa cotei de 50% pentru producţia de gaze care să fie comercializată pe piaţa din România, precum şi a prevederilor pentru domeniul specific din offshore. 

Dragnea a menţionat că trebuie să existe "o stabilitate şi o predictibilitate pentru cei care au investit deja, care urmează să investească şi pentru cei care vor veni să se înscrie la celelalte perimetre care vor fi disponibile în Marea Neagră".

Vezi şi: Specialiştii dezvăluie secretul: Cum te poţi reorienta profesional la orice vârstă

Liderul PSD a mai spus că speră ca investitorii să nu plece. 

"Noi sperăm să nu plece. În acelaşi timp, nici nu putem rămâne în partea din stânga sau din dreapta, una dintre limitele generate de legea plecată de la Guvern şi trecută de Senat, în care statul român nu încasa aproape nimic şi în România nu rămânea niciun metru cub de gaze pentru că toate mergeau pe contracte bilaterale", a adăugat Dragnea. 

Potrivit liderului social-democrat, această ordonanţă este necesară pentru ca ''legea respectivă să fie una foarte clară şi fără echivoc''. ''Pentru ca în anii următori 5 - 10 - 15 - 20 de ani să nu existe echivoc nici din punctul de vedere al interpretării statului, nici din punctul de vedere al interpretării agenţilor economici respectivi, pentru că este o investiţie de importanţă strategică uriaşă pentru noi şi, repet, trebuie să fie un proces care să funcţionează, adică cei care explorează, care scot gazele, să o poată face pe toată durata acordului şi statul român să poată să beneficieze", a explicat Dragnea. 

El a mai spus că planul de taxare nu va fi modificat. "Acolo rămân acele cote, doar să se definească fără echivoc valoarea investiţiilor şi modul cum se deduc aceste investiţii pentru că erau abordări neclare", a subliniat Dragnea. 

Duminică, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că este posibil ca Guvernul să emită o ordonanţă referitoare la legea offshore, menţionând că prevederile din textul actual al legii nu sunt foarte bine definite în anexa care însoţeşte actul normativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.