Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea despre schimbarea numelui judeţului Olt: Dacă cetăţenii vor decide, eu voi susţine

Liviu Dragnea minge

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat luni, la Cilieni, că în situaţia în care cetăţenii din judeţul Olt se vor pronunţa prin referendum pentru schimbarea denumirii judeţului în Olt-Romanaţi, el va susţine în Parlament respectiva decizie, însă până la referendum nu se va pronunţa. "N-am de unde să ştiu eu cum vor cetăţenii din Olt, i-am spus domnului Stănescu (preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, n.r.), dacă cetăţenii din Olt vor decide, prin referendum, completarea numelui judeţului, eu în Parlament voi susţine. Dar numai după ce văd, nu vreau să influenţez înainte", a spus Liviu Dragnea.

Un grup de iniţiativă din Caracal, întrunit pe 22 aprilie şi format din oameni de cultură, istorici şi reprezentanţi ai societăţii civile, susţinut de parlamentari şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, precum şi de episcopul Slatinei şi Romanaţiului, a propus schimbarea numelui judeţului Olt în Olt-Romanaţi.

Senatorul social-democrat Paul Stănescu, susţinător al iniţiativei, a declarat în luna aprilie, la Caracal, unde a avut loc o prima dezbatere pe tema menţionată, că demersul este unul constituţional şi după informarea populaţiei trebuie organizat un referendum şi apoi aprobată o lege în Parlament, adăugând că numele Olt-Romanaţi ar "întări identitatea istorică a judeţului". Stănescu a adăugat că a discutat şi cu preşedintele Curţii Constituţionale a României despre posibilitatea schimbării numelui judeţului, conform Agerpres.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a arătat că demersul are scop reparatoriu, "o amintire a istoriei acestui judeţ".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.