Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea și Dăncilă, mișcare fără precedent: Lovitură fatală pentru 'personajul veninos' (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă Liviu Dragnea dăncilă dragnea dragnea dăncilă

În conferința de presă de după demisia lui Mihai Tudose, Liviu Dragnea a denunțat „personaj veninos dintr-o instituţie românească care a făcut foarte mult rău şi face în continuare foarte mult rău”. Liderul PSD nu a oferit nume, însă, potrivit unor surse politice, acesta se referea la generalul Lucian Pahonțu, șeful Serviciului de Protecție și Pază (SPP). Odată cu instalarea Cabinetului Dăncilă, Dragnea îi pregătește lui Pahonțu lovitura decisivă, printr-un gest fără precedent.

Vezi și: Încrederea românilor în instituții: Justiția și Biserica, în revenire puternică/ SONDAJ CURS pentru STIRIPESURSE.RO

Jurnalistul Cătălin Tache afirmă, într-un articol din ziarul „Național”, că Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă intenționează să elimine SPP-ul din Palatul Victoria. Astfel, modelul lui Dragnea, care a renunțat la protecția SPP la care avea dreptul în calitate de președinte al Camerei Deputaților, va fi adoptat și de Viorica Dăncilă. Mai departe, miniștrii din Cabinetul Dăncilă care au dreptul legal la protecție SPP vor lua aceeași decizie, iar generalului Grigoroaia, șeful Secțiunii a 3-a a SPP, i se va cere să-și retragă toți oamenii de la Guvern.

Această mișcare fără precedent, dacă va putea fi pusă în practică, ar avea scopul de a-l lăsa pe generalul Pahonțu fără sursele sale de informații de pe lângă miniștri. Șeful SPP ar deveni astfel inutil pentru adversarii PSD de la vârful statului, ceea ce ar duce în cele din urmă la schimbarea acestuia din funcție, mai notează sursa citată.

Potrivit unor surse politice, următorul pas ar fi înlocuirea ofițerilor SPP (Secțiunea a III-a) de la Guvern și, posibil, de la alte instituții strategice, cu ofițeri din Grupul Special de Protecție și Intervenție (GSPI) „ACVILA”, aflați în subordinea ministrului de Interne. În 2015, în timp ce la conducerea MAI se afla Gabriel Oprea, unitatea ACVILA s-a reorganizat și a trecut în subordinea D.I.P.I. (fosta U.M.0215, cunoscută popular „doi și-un sfert”).

Potrivit acelorași informații, toți demnitarii ar urma să refuze în scris protecția SPP.

Vezi și: Sfatul psihologilor: Copiii ar trebui puși la muncă. Treburi casnice în funcție de vârstă

Vezi și: Sfaturi de neratat pentru sezonul rece: Metode prin care poţi păstra locuinţa încălzită cât mai mult timp .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.