Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea îl spulberă pe Cioloş: Cuminţenia Pământului e o acţiune populistă

dragnea ciolos

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că nu va dona bani pentru cumpărarea sculpturii ''Cuminţenia Pământului'', spunând că Guvernul ar putea face efortul ''nu foarte mare'' să achiziţioneze opera de artă.

''Nu cred în astfel de demersuri. Dacă Guvernul consideră că este un obiectiv naţional, se poate face efortul, care nu e foarte mare, să se achiziţioneze. După părerea mea, asta a fost o acţiune strict populistă, care nu poate avea finalitate. Ajungem în situaţia în care nu se strâng toţi banii. Ce se întâmplă cu banii? Cum se gestionează? Se dau banii înapoi, se dau sms-urile înapoi? Eu, dacă aş fi în Guvern din nou vreodată şi aş considera că asta este un obiectiv naţional, de o importanţă naţională, găsim sumele necesare şi îl achiziţionăm pentru România. Să începi o asemenea acţiune populistă, care n-are finalitate, n-ajută pe nimeni'', a afirmat Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Opera de artă a lui Brâncuşi costă 11 milioane de euro, din care 5 sunt plătite direct de Guvern. Cheta naţională a început pe 11 aprilie, iar până la data de 30 mai se strânseseră abia 138 de mii de euro din cele şase milioane necesare. Premierul Cioloş, preşedintele Iohannis şi alţi demnitari au donat pentru achiziţionarea sculpturii.

Vezi şi: DECIZIE CEDO Mediatizarea arestării unui important funcţionar public e contrară art. 8

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.