Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poate ieși Liviu Dragnea din închisoare cu metoda 'Habeas corpus'?

facebook
justitie dosar penal

Avocații lui Liviu Dragnea încearcă să-l scoată pe fostul lider PSD din închisoare prin tehnica ''Habeas corpus', un procedeu juridic reglementat la nivel internațional dar care nu are corespondent în dreptul român.

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a explicat vineri la Antena 3: „Cererea a fost depusa initial la Tribunalul Bucuresti care si-a declinat competenta in favoarea Inaltei Curti. Ieri, ICCJ a decis declinarea tot in favoarea Tribunalului Bucuresti. Noi am mentionat in mod clar si cer ca nu atacam legalitatea si temeinicia sentintei penale prin care dl Dragnea a fost condamnat si isi executa acum pedeapsa. Se pare ca ICCJ a inteles exact din moment ce a admis aceasta exceptie. Noi ne raportam doar la nelegalitatea starii de detentie, urmare a aparitiei in octombrie 2019 a decizie CCR 417, despre asta este vorba in cerere de Habeas Corpus. Se intemeiaza pe dispozitii internationale si nu are corespondent in dreptul roman”.

Vezi și: OFICIAL - Noile restricţii de circulaţie în starea de alertă. Apare o nouă declaraţie pe propria răspundere/ MODEL .



ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.