Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o victorie pentru Liviu Dragnea, în drumul spre ieșirea din închisoare - UPDATE

captura Facebook
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a câștigat, vineri, procesul în care cerea recunoașterea, de către Administrația Penitenciarului Rahova, a zilelor pe care le-ar fi putut câștiga prin muncă dacă ar fi fost lăsat să lucreze. Decizia magistraților Judecătoriei Sector 5 este definitivă. Dragnea s-a plâns instanței că direcțiunea penitenciarului nu ar fi acceptat dreptul acestuia la muncă timp de 49 de zile, zile care dacă ar fi fost acceptate el ar fi putut primi avizul de eliberare condiționată al comisiei în luna februarie.

UPDATE - Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au admis, vineri, în parte, contestaţia formulată de Liviu Dragnea, în contradictoriu cu Administrația Penitenciarului Rahova:

  • Magistrații au desfiinţat, în parte, încheierea atacată şi rejudecând au obligat Administraţia Penitenciarului Rahova Bucureşti să îi recunoască fostului lider PSD zilele câştig din muncă pe care le-ar fi realizat în perioadele 2 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 şi 16 septembrie 2020 – 28 ianuarie 2021, pentru care s-a constatat în mod definitiv încălcarea dreptului la muncă.
  • Pe de altă parte, a fost respinsă contestaţia formulată de Dragnea pentru recunoașterea ca zile câștig din muncă a perioadei 12 decembrie 2020 – 6 ianuarie 2021 (perioadă în care Liviu Dragnea a fost internat la Penitenciarul Spital Jilava şi Penitenciarul Spital Rahova, ca neîntemeiată.

Decizia de vineri a magistraților Judecătoriei Sectorului 5 este definitivă.

În luna aprilie comisia de la nivelul Penitenciarului Rahova a stabilit că s-a s-au împlinit fracțiile din pedeapsă astfel că Liviu Dragnea poate fi eliberat condiționat cu acceptul instanțelor de judecată.

Liviu Dragnea a fost sancţionat după apariţia interviului dat prin Skype fostei sale consiliere şi a rămas fără drept de muncă. Cum zilele de muncă sunt considerate zile executate câştigate, fostul lider PSD a pierdut, din cauza sancţiunii, şansa de a ieşi ceva mai repede din penitenciar.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a transmis atunci că nu a aprobat interviul, ci doar i-a permis lui Liviu Dragnea să comunice online cu apropiaţii, pe Skype.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.