Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea lansează BOMBA în Dosarul în care a fost condamnat cu suspendare

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că s-a consultat cu avocaţii şi el nu beneficiază de Ordonanţele de Urgenţă privind modificarea Codului Penal. Pe cale de consecinţă, Dragnea a spus că a depus acţiuni pentru redeschiderea "Dosarului Referendumul".

"M-am consultat cu avocaţii mei şi am confirmarea a ceea ce bănuiam: această OUG nu opreşte procesul în care sunt implicat, dintr-un motiv foarte simplu: eu sunt acuzat de instigare la abuz

Eu nu cer clemenţă de la nimeni, nici de la şeful statului, nici de la Parlament, nici de la Guvern.

Astăzi am început o acţiune de redeschidere a procesului Referendumului. V-am spus în urmă cu câteva zile că vom ajunge să vorbim despre adevăraţii penali din România. Am depus o plângere penală împotriva procurorului Lucian Papici.

A doua acţiune este contestaţia depusă la Tribunalul Bucureşti, pentru că avocaţii îmi spun că eu nu am Hotărârea de condamnare. Eu după aproape 10 luni de zile nu am această motivare, ceea ce înseamnă că nu o voi mai avea niciodată pentru motivarea trebuie dată în maxim 30 zile de la pronunţare şi trebuie semnată de toţi membri completului de judecată. Doamna fostă preşedinte de la ÎCCJ s-a pensionat şi a mers la Curtea Constituţională. La acest moment nu mai poate semna aceea condamnare.

Plec cu speranţa că în acest nou proces instanţa va funcţiona pe baza principiului prezumţiei de nevinovăţie şi va da un verdict în baza probelor existente", a declarat Liviu Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.