Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea, replica dura pentru Guvern: Nu suntem de acord sub nicio forma

liviu dragnea

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, dupa o discutie cu deputatii social-democrati ca nu va accepta sub nicio forma ca salariul minim pe economie sa nu fie marit sau sa se amane la nesfarsit, in conditiile in care Guvernul a anuntat ca doreste sa faca intai un studiu de impact pentru a putea vedea cu cat si in cat timp poate fi marit salariul minim.

"Cel mai mare impediment este comunicarea gresita pe care a avut-o doamna ministru Anca Dragu. Au spus ca au nevoie de un studiu de impact asupra nivelului pana la care sa se mareasca salariul minim si asupra calendarului de implementare. Nu suntem de acord ca salariul minim in Romania sa nu se mareasca sub nicio forma. In primul rand salariul minim din Romania este printre cele mai mici din Europa. In al doilea rand cetatenii romani au dreptul la o viata mai buna, sigur poate e bun un studiu de impact, dar sa nu creada Guvernul ca noi o sa acceptam sa se amane sine die.

Exista deja un studiu la Ministerul Municii, realizat dupa o solicitare a FMI de de asta-vara din care reiese ca salariul minim poate fi dus pana la 1200 de lei. Eu cred ca pana la sfarsitul lunii ianuarie este suficient timp sa se dumireasca pana la ce nivel se poate mari salariul minim.

Din ceea ce stim noi nu are impact bugetar. Nu stiu sa mai existe in sistemul bugetar salarii mai mici de 1200. Problema se pune pentru cei care muncesc in mediul privat", a spus Dragnea.

El a avut o pozitie similara si legata de taierea banilor pentru constructia de biserici.

"Cred ca actualul Guvern de tehnocrati ar trebui sa fie mult mai atent la comunicare si sa analizeze mult mai bine atunci cand se reped cu anuntul unor decizii care pot fi considerate brutale.

Cred ca Guvernul impreuna cu cultele religioase  ar trebui sa faca o strategie bine structurata pentru dezvoltarea infrastructurii religioase din Romania. Noi nu sustinem ideea in care nu se mai acorda bani pentru infrastructura religioasa pentru ca e o idee profund gresita si care nu ajuta pe nimeni, ba dimpotriva", a mai spus presedintele PSD.

Cu toate astea Dragnea a anuntat ca dincolo de aceste exceptii, nu sunt motive ca PSD sa nu sustina acest buget, care este similar celui pregatit de Guvernul Ponta.

"Practic este proiectul de buget lasat de Guvernul Ponta, cu aceasta exceptie legata de salariul minim. Nu prea sunt semne ca ar trebui sa avem o pozitie contrara dar discutiile vor continua. Decizia nu e luata in partid", a precizat Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.