Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea, replică dură pentru Iohannis: A încălcat legea. Vrea să-l ajute pe Băsescu

PSD
liviu dragnea

Liviu Dragnea contraatacă după scandalul pornit de la invitaţiile la parada militară de 1 Decembrie. Potrivit liderului PSD, şeful statului a încălcat legea, iar scopul a fost unul electoral.

"Am sperat că nu o să mai văd în fruntea statului oameni ipocriţi. Nu am avut această şansă. Vorbim de o ipocrizie maximă", a afirmat Dragnea la Antena 3, cu referite la cutuma europeană invocată de Iohannis, în baza căreia politicienii cu probleme în justiţie trebuie să se retragă până în lămuresc situaţia.

Vezi şi: Vasile Dîncu pune diagnosticul clasei politice: 'Aceste alegeri vor arăta...'

"Dacă ne gândim la Klaus Iohannis, în timpul alegerilor prezidenţiale era în incompatibilitate, avea probleme cu justiţia, mari. ÎCCJ, condusă de doamna Livia Stanciu, a decis să lase să vină alegerile. Dacă există acea cutumă, care nu există, de ce nu a respectat-o atunci?", a comentat preşedintele PSD.

Potrivit lui Dragnea, Iohannis l-a invitat pe Băsescu, deşi fostul preşedinte are probleme penale, pentru că are nevoie de PMP la formarea unei majorităţi după alegerile din 11 decembrie.

"Este clar de ce a fost invitat Băsescu în tribună: pentru că sunt disperaţi să facă o majoritate. Încearcă să-l ajute pe Traian Băsescu (să intre în parlament - n.r.) şi în contrapartidă Traian Băsescu să îi ajute să facă majoritate", a explicat Dragnea.

Vezi şi: SURPRIZA lui Tăriceanu: Ce spune despre varianta Dragnea - premier

Liviu Dragnea mai susţine că Iohannis a încălcat legea prin invitaţiile la parada militară. "Primul care a incalcat legea este dumnealui. Legea care ii dadea posibilitatea sa semneze invitatiile intra in vigoare pe 14 decembrie. Invitatii la parada militara nu putea sa faca decat ministrul Apararii. Deci nici nu ai atributiile legale sa hotarasti tu cine sa vina, nu ai dreptul sa semnezei tu invitatiile", a mai declarat Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.