Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea sare în apărarea PC: Eu sunt vicepremier şi nu mi se pare că ma demonetizez

pon

"L-am auzit si aseara pe domnul Antonescu la televizor spunând ca s-ar demonetiza functia de viceprim-ministru. Eu sunt viceprim-ministru cam de vreun an si ceva si nu mi se pare ca ma demonetizez", a spus Dragnea.

El a subliniat ca, pâna la urma, este apanajul primului ministru sa îsi gândeasca o formula guvernamentala functionala ca sa aiba sustinere politica: "Au mai fost situatii când s-au luat decizii în Guvern, dupa discutii înainte de sedinta de Guvern cu ministrii, dar care erau contestate ulterior la PNL. Si am zis ca, daca vine domnul Iohannis care este primvice-presedinte la PNL, sa facem aceasta structura în Guvern care sa dea o sustinere politica. Daniel Constantin este presedintele PC, Gabriel Oprea este presedintele UNPR, eu sunt presedinte executiv la PSD, deci lucrurile ar fi în regula".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri seara, ca liberalii nu vor accepta ca PC sa desemneze un reprezentant în functia de vicepremier, precizând ca ar fi o devalorizare a functiei si nu e posibil ca Daniel Constantin sa fie pe aceeasi pozitie cu Klaus Iohannis.

Antonescu a spus că PNL se va opune în continuare propunerii premierului Victor Ponta ca PC sa obtina o pozitie de vicepremier: "Domnul prim-ministru a motivat nevoia de a avea câte un vicepremier de la fiecare partid pentru ca sa discute cu dânsii la Guvern decizii guvernamentale, adica sa stie pozitia fiecarui partid. Perfect de acord, acest lucru se poate face cu presedintele PC, Daniel Constantin, într-un comitet de cinci în care avem prim-ministru, trei viceprim-ministri si presedintele celuilalt partid, nu calitatea de vicepremier îti confera dreptul de a participa la aceasta discutie si de a-ti expune pozitia partidului tau".

Premierul Victor Ponta a declarat, tot ieri, ca a propus în sedinta USL o varianta în care Klaus Iohannis era ministru de Interne si vicepremier, urmând ca Guvernul sa aiba patru vicepremieri - PSD, PC, PNL, UNPR - dar nu s-a ajuns la un consens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.