Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea şi Dosarul 'Brazilia', în atenţia AUTORITĂŢILOR braziliene.Anchetă de AMPLOARE a jurnaliştilor

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea

Presupusele afaceri ale lui Liviu Dragnea în Brazilia au ajuns subiect de anchetă atât pentru Ministerul Federal din Brazilia, cât și pentru jurnaliștii brazilieni.

Jurnalistul Zunica Lumi de la cotidianul R7 a realizat recent o amplă anchetă care viza moartea suspectă a milionarului Costel Comana. În cadrul anchetei, apare menţionat şi numele preşedintelui PSD, despre care jurnalistul susţine că ar fi fost în strânsă legătură cu milionarul român şi pe care l-ar fi ajutat să se îmbogăţească peste noapte.

"Procurorii români au descoperit că afaceristul Costel s-a îmbogăţit prin afaceri dubioase şi prin plata unor taxe către prietenul său, politicianul Dragnea, în schimbul unor licitaţii şi contracte cu statul", se arată în anchetă.

Jurnalistul susţine că cel care a dat startul "vacanţelor" în Brazilia a fost chiar Liviu Dragnea, în februarie 2008, despre care menţionează că la acea vreme era deja un om politic puternic în România.

"Un an mai târziu, pe 16 februarie 2009, Dragnea se întoarce în Brazilia însoţit de Costel Comana şi Mugurel Gheorghiaş, un ritual de călătorie repetat de mai multe ori pe parcursul a nouă ani.", notează jurnalistul. Potrivit bilanţului, Liviu Dragnea a vizitat Brazilia de 16 ori, Costel Comana de 11 ori, iar Mugurel Gheorghiaş de 13 ori.

Citeşte şi: Descinderi de PROPORŢII la firme suspectate de evaziune fiscală. Prejudiciu URIAŞ

Brazilianul susţine că românii care au dezvoltat şi afaceri profitabile în Brazilia au ajuns să fie cunoscuţi sub numele „Grupul Cumbuco”, după plaja de pe coasta Ceará pe care aceştia o frecventau des.

Cât despre afaceri, jurnalistul susţine că ar fi fost pornite de Mugurel Gheorghiaş, în 2010.

"În 2010, Mugurel a deschis în Brazilia M&J Turism”, o investiţie cu capital de 1 milion de dolari. Potrivit legii, lui Mugurel i s-a alăturat un brazilian – Cauby Cursino Campos Junior, care avea în cadrul companiei capital de 1%. Câteva luni mai târziu, compania a cumpărat o casă de lux la malul mării pentru 765.000 de dolari. Mai târziu, Costel Comana deschide două companii, alături de acelaşi brazilian, investind un total de peste 1.200.000 de dolari. Una dintre ele a fost Regiotrans Locomotiva Manufacturing, aceeaşi companie care l-a făcut bogat şi în România. Cealaltă era Robra, o companie de construcţii de căi ferate şi drumuri. Numele Robra este o combinaţie între România şi Brazilia, iar capitalul social a fost de aproape 1 milion de dolari", mai notează jurnalistul.

Citeşte şi: Florin Călinescu, analiză DURĂ în scandalul Pomohaci: 'PROSTIMEA îi bagă bani în buzunar' - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.