Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea şi Tăriceanu, replică DURĂ la solicitarea Opoziţiei de amânare a Legilor Justiţiei - VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dragnea Tariceanu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a replicat dur cererea lansată de membri ai Opoziţiei de a amâna dezbaterile pe Legile Justiţiei după decesul Regelui Mihai I.

Citeşte şi: Tudose răspunde la întrebarea-cheie: Vrea să preia PSD? - VIDEO

"Iertaţi-mă, chiar nu-mi permit, din respect pentru Majestatea Sa, să comentez. Cum poate să condiţioneze cineva dezbaterea pe nişte legi", a declarat Liviu Dragnea

A intervenit însă cu completări chiar preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

"Sunt două chestiuni distincte. Este o chestiune improprie de a vorbi de oprirea lucrărilor Parlamentului. Instituţiile lucrează. În astfel de momente se decretează zile de doliu. Zilele de doliu presupun restrângerea unor activităţi festive, dar nu de lucru.", a completat Tăriceanu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a susţinut că depinde de modul în care se va rezolva capitolul cu răspunderea magistraţilor în plen pentru a spune dacă este mulţumit sau nu de modificările la statutul judecătorilor şi procurorilor.  Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă este mulţumit de varianta legilor Justiţiei, aşa cum au fost adoptate în Comisia parlamentară specială, Dragnea a răspuns: "Să vedem cum se rezolvă cu răspunderea magistraţilor acum, în plen". 

El a adăugat că aceste proiecte nu au fost dezbătute "pe repede înainte", aşa cum a susţinut Opoziţia, pentru că discuţiile au început din august.

Plenul a respins astăzi propunerea liderului deputaţilor USR, Cristian Seidler, care cerea amânarea dezbaterilor pe iniţiative "care ar genera tensiune" în această perioadă de doliu. 

“Vă propun, în acelaşi spirit în care chiar şi partidul dumneavoastră a anulat mitingurile, în acelaşi spirit în care organizaţiile civice au anunţat sistarea oricăror proteste în contextul încetării din viaţă a Majestăţii Sale Regele Mihai şi au făcut un apel pentru a fi stopate măcar în această perioadă acţiuni şi iniţiative care ar putea genera tensiune. Ştiind că punctele 2 şi 3 de pe ordinea de zi sunt exact cele care ar putea genera tensiuni de care nu avem nevoie acum, vă propun să eliminăm punctele 2 şi 3 de pe ordinea de zi", a spus Seidler.

Citeşte şi:  Firea a făcut ANUNŢUL: Ce se întâmplă cu mitingurile PSD programate în Capitală - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.