Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea și Vâlcov au fost VIZIONARI? Virgil Popescu anunță fond de investiții în energie

Facebook
virgil popescu

Noul Guvern are în plan înfiinţarea unui fond de investiţii în energie, după modelul polonez şi norvegian, care să se poată împrumuta fără a afecta deficitul bugetar, a afirmat, miercuri, ministrul desemnat al Energiei, Virgil Popescu Aceeași idee fusese promovată de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov în vremea guvernării PSD.. El a fost audiat de comisiile de specialitate din Parlament, unde a primit aviz favorabil. La plecare, Popescu a fost întrebat de jurnalişti care sunt planurile privind înfiinţarea fondului de investiţii din energie, idee care figurează în programul de guvernare.

"Lăsaţi-ne să-l finalizăm, am început să-l creionăm, când o să-l avem finalizat o să ieşim. Poate la un moment dat e nevoie şi de împrumuturi externe, iar, dacă vehiculul care derulează acel împrumut este un vehicul public, această datorie intră la deficitul bugetar. Însă acest fond creat - este modelul polonez, modelul norvegian - acest fond poate fi folosit ca un vehicul care se poate împrumuta pentru investiţiile în energie şi care nu va afecta deficitul bugetar", a arătat Popescu.

Întrebat când se doreşte ca acest fond să fie funcţional, el a răspuns: "Am început să-l creionăm".

Programul de guvernare prevede înfiinţarea Fondului Energetic Românesc, un vehicul public de investiţii, organizat în conformitate cu cadrul general aplicabil fondurilor suverane de dezvoltare şi investiţi şi în aliniament cu normele internaţionale de bună practică în domeniul energiei, deţinut de către statul român prin Ministerul Energiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.