Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea - Tudose, proiect IMPORTANT pentru profesori: Ce se întâmplă cu plata drepturilor salariale câştigate în instanţă

tudose dragnea

Premierul Mihai Tudose, preşedintele Camerei, Liviu Dragnea, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, şi vicepremierul Marcel Ciolacu sunt coautori ai unui proiect de lege prin care plata drepturilor salariale câştigate în instanţă de către personalul din învăţământ este eşalonată pe următorii cinci ani, informează Mediafax.

Proiectul de Lege privind finanţarea unor măsuri în domeniul învăţământului prevede că ”începând cu anul 2018, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Apărării Naţionale, se asigură fondurile necesare pentru executarea hotărârilor judecătoreşti devenite executorii până la 31 decembrie 2017, având ca obiect acordarea de daune-interese moratorii sub forma dobânzii legale pentru plata eşalonată a sumelor prevăzute în titluri executorii prin care s-au acordat drepturi salariale personalului din învăţământ”.

EXCLUSIV - DNA, despre dosarul în care ar fi vizat Paul Stănescu, propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltării

Astfel, în 2018 se va plăti 5% din valoarea titlului executoriu, iar în 2019, 10%. În 2020 şi 2021 se va plăti câte 25% din valoarea titlului executoriu, urmând ca în ultimul an de plată, 2022, valoarea să crească la 35%. În 30 de zile de la adoptarea legii, urmează ca Ministerul Educaţiei să adopte, prin ordin de ministru, normele metodologice de calcul pentru sumele datorate.

Acelaşi proiect mai prevede o modificare la Legea educaţiei naţionale astfel încât cheltuielile pentru pregătirea profesională a cadrelor didactice să se facă de la bugetul de stat, în locul bugetelor locale. Cei patru iniţiatori motivează modificarea prin faptul că administraţiile locale fac plăţile pentru acest domeniu cu întârziere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.