Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragobete pe Google: de la tradiţii şi cadouri, la locuri romantice

dragobete

Căutările românilor din ultimele 7 zile după cuvântul „Dragobete” arată că interesul în jurul acestei sărbători este legat de cadouri - cu menţiunea că se caută şi specific cadouri „pentru el”, mesaje şi poezii de Dragobete, dar şi desene. Cel mai mult, interesul în căutările pe Google din apropierea sărbătorii a fost direcţionat către tradiţiile, povestea şi legendele din spatele acesteia, conform news.ro.

Căutări după termenul „Dragobete” pe Google în România în ultimele 7 zile (16-23 februarie)

1. Dragobete 2022

2. Dragobete legendă

3. Dragobete tradiţii

4. Desene de Dragobete

5. Mesaje de Dragobete

6. Cadou Dragobete

7. Despre Dragobete

8. Cadou Dragobete pentru el

9. Poezii de Dragobete

10. Scrisori de Dragobete

Recomandări de locuri romantice în lume, pe care oricine le poate vizita virtual pe Google Maps şi Google Arts & Culture:

Casa Julietei din Verona - chiar dacă „Romeo şi Julieta” este o ficţiune, unii spun că balconul acestei clădiri l-a inspirat pe Shakespeare, aşa că turiştii lasă scrisori de dragoste sub acesta.

Zidul Te iubesc, Paris - localizat în Piaţa Jehan Rictus, această operă murală este formată din 612 bucăţi de gresie pe care este scris „Te iubesc” în 250 de limbi.

Zidul dedicat lui John Lennon, Praga - În 1980, după asasinarea lui John Lennon, un artist necunoscut a pictat un graffiti pe un zid din Praga cu versuri ale lui John Lennon şi The Beatles. Zidul a rezistat comunismului şi a devenit un simbol al păcii şi dragostei.

Mormântul scriitorului Oscar Wilde din Paris, acoperit de urme de ruj lăsate de sărutările vizitatorilor, o tradiţie apărută prin anii 1990. Erau aşa de multe, că autorităţile au construit un panou protector în jurul mormântului pentru a-l proteja

Pont de Arts, Paris - Acest pod peste Sena este preferat de cupluri pentru plimbări, pe care cuplurile obişnuiau să pună lacăte ca semn al iubirii lor. În urmă cu câţiva ani, greutatea miilor de lacăte au avariat podul, aşa că autorităţile au decis să le îndepărteze.

Poarta Sărutului, Târgu Jiu, România - Operă a marelui sculptor Constantin Brâncuşi, monumentul seamănă cu un arc de triumf, pe ale cărei coloane se găseşte simbolul sărutului, două jumătăţi de cerc, caracteristice operei artistului.

Taj Mahal, India - Construit în secolul XVII, este mausoleul pe care împăratul mogul Shah Jahan l-a construit în memoria celei de-a doua soţii, Mumtaz Mahal.

Ponte dei Sospiri, Veneţia, Italia - Veneţia este unul dintre cele mai romantice oraşe din lume, iar Ponte dei Sospiri este unul dintre cele mai potrivite locuri pentru a porni într-o plimbare virtuală pe canalele veneţiene.

Platforma Google Arts & Culture oferă diverse colecţii dedicate dragostei şi exprimării ei în artă, reunite într-o amplă expoziţie, ce cuprinde cele mai faimoase săruturi din artă, oraşe romantice, cadouri, istorie a mesajelor de dragoste, multă culoare şi flori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.