Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragoș Damian, ironic cu firmele care au criticat Guvernul: Marcel Ciolacu a făcut un plan blestemat! Au făcut un 'Buddy'

dragos damian

Dragoș Damian, CEO la Terapia Cluj, susține, într-o opinie scrisă pentru Ziarul Financiar, că Legea privind reformele fiscale reprezintă un ”plan blestemat” al Guvernului și al lui Marcel Ciolacu pentru a ”forța” toate companiile să-și plătească taxele, iar cei care până acum fentau statul vor vedea pentru prima oară cum este să plătești fiecare leu datorat.

”Marcel Ciolacu vine cu un plan de reforme bugetare si consolidare fiscala care urmareste printre altele ca toate companiile sa plateasca toate taxele, impozitele si contributiile - de parca am fi in comunism si ar trebui sa fim toti la fel.

Initiatorii acestui plan blestemat de reforme bugetare si consolidare fiscala nu inteleg nimic din economie. Nu au vazut ca desi companiile au antrenat greedflatie dubland sau tripland preturile, tot au ramas pe pierdere. Nu au inteles ca desi companiile au avut venituri enorme si nu au platit toate taxele, impozitele si contributiile, tot au ramas fara profit. Nu au sesizat ca desi companiile au avut consultanti respectabili pe care ii vedem la televizor luptandu-se pentru o economie sustenabila, tot au ajuns pe minus.

Sa ceri dintr-o data tuturor companiilor sa plateasca toate taxele, impozitele si contributiile inseamna sa le supui unor sacrificii financiare enorme, care pot duce in cele din urma la inchiderea lor.

Si stiti ce este cel mai nedrept? Ca mii si mii de companii care au dat un exemplu prost si au platit pana acum pana la ultimul leu toate taxele, impozitele si contributiile scapa basma curata, nu exista nici o masura care sa le afecteze si sa le faca sa simta presiunea planului de reforme bugetare si consolidare fiscala.

Vin vremuri extrem de grele

Dar Guvernul are la indemana un instrument pentru a sanctiona acele mii si mii de companii care au dat un exemplu prost si au platit pana acum toate taxele, impozitele si contributiile si anume prin adoptarea Hotararii de Guvern “Buddy”. Numele HG este inspirat din jargonul corporatist, in care un “buddy” este un angajat cu experienta care sprijina calificarea, dezvoltarea si evolutia profesionala a unuia fara experienta - il “ia sub aripa”, cum se spune, aratandu-i ce trebuie sa faca. Un mentor. Urmand acest model, HG “Buddy” prevede ca, in mod obligatoriu si fara nici o compensatie financiara, o companie care a platit la timp toate taxele, impozitele si contributiile sa devina mentor pentru o companie care nu a platit toate taxele, impozitele si contributiile, pentru a o indruma si consilia spre a trece cu bine peste vremurile extrem de grele care ii stau in fata. HG “Buddy”, obligand la acest parteneriat, le arata companiilor care au platit toate taxele, impozitele si contributiile ce greu le-a fost celor care nu au platit toate taxele, impozitele si contributiile si ce povara teribila este acest plan odios de reforme bugetare si consolidare fiscala initiat de Marcel Ciolacu.

Vin vremuri extrem de grele si oamenii de afaceri trebuie sa fie solidari si sa se ajute intre ei.”, scrie Dragoș Damian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.