Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragoş Pîslaru dezvăluie că premierul Ciucă le-a cerut europarlamentarilor români să nu irite Olanda

caleaeuropeana.ro
Dragoş Pîslaru

Copreşedintele REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat joi la Profit News TV, despre discuţia premierului Ciucă cu europarlamentarii români, la Bruxelles, că a fost menţionată în mod explicit ideea de a nu aţâţa opinia publică şi nu a crea conflicte cu Olanda, în contextul aderării la Schengen, potrivit News.ro.

„Ideea a fost că nu are sens în această perioadă, sensibilă, să ostilizezi opinia publică olandeză atacându-i că nu înţeleg, că vor să ne ia portul, discursul de radicalizare al României cu nuanţe patriotarde, că noi apărăm graniţele. Există această tendinţă de a-şi rupe cămaşa, mi s-a părut de bun simţ, avem nişte demersuri diplomatice, să îi lăsăm să îşi facă treaba”, a comentat Dragoş Pîslaru cerinţa premierului către grupurile parlamentare ale României, în privinţa eforturilor privind aderarea la Schengen.

El a precizat că ”a fost menţionată în mod explicit această chestiune, ideea de a nu aţâţa opinia publică şi nu a crea conflicte cu Olanda”. ”Mi s-a părut că această circumstanţă e de bun simţ”, a mai spus Pîslaru.

Întrebat ce impresie a lăsat premierului Nicolae Ciucă la Bruxelles, copreşedintele REPER a menţionat că ”poziţionarea României faţă de puterile de la Bruxelles este una pozitivă. ”Sunt elemente pe care le-a jucat bine, relaţie bună cu Franţa, Germania, nu avem pe nimeni care să ne scoată la tablă că nu ne-am făcut temele. Problema României este că în plan intern nu livrează şi nu coagulează o dezvoltare economică”, a mai afirmat Pîslaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.