Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transformări pe scena politică / Lider USR: 'Nu mai suntem partid antisistem. Electoratul radical nu mai vrea doar zgomot'

start

Europarlamentarul USR Dragoș Tudorache, fost ministru de Interne, spune că formațiunea nu mai este un partid „antisistem” și că a venit vremea ca USR să se „maturizeze” și să renunțe la „zgomot”.

„Pentru noi a venit timpul să facem acel pas către altceva. Nu ne asumăm doar să ne opunem, pur și simplu, la tot ce face Guvernul și majoritatea parlamentară. Nu mai suntem un partid antisistem, așa cum am fost perceput și am acționat în primii ani. Suntem principalul partid de opoziție și asta vine cu o responsabilitate pentru noi. Trebuie să convingem electorat nou prin ceea ce facem. Nu suntem la guvernare, dar putem duce proiecte în Parlament. Vor fi sau nu susținute de majoritate, vom vedea, dar trebuie să arătăm electoratului că avem capacitatea de a pune proiecte pe masă”, a declarat Tudorache, într-un interviu la spotmedia.ro.

„Sunt oameni politici, susținători sau votanți ai PNL sau ai unor ideologii de centru dreapta care nu s-au simțit suficient de confortabili să facă pasul spre USR-PLUS, dar acum noi vrem să recuperăm liberalismul. Adică să le demonstrăm celor care nu mai văd în PNL o șansă de modernizare și liberalism că suntem o forță politică aptă să articuleze un program serios. Și asta va duce la altă formă de opoziție”, a adăugat europarlamentarul.

Potrivit USR-istului, electoratul partidului nu mai vrea doar „zgomot”.

„Cât zgomot ați mai auzit în ultimele săptămâni? Sau același tip de zgomot din ultimii ani? Cred că și acea bucată de electorat radical, cum l-ați numit, a evoluat și a înțeles că decât zgomot, e mai util să creștem și să ne maturizăm. Te legi cu lanțul de Palatul Cotroceni, ce ai rezolvat? Faptul că nu ne-am dus la acel simulacru de consultări la Cotroceni a fost o declarație în sine, un mesaj radical că nu marșăm la așa ceva. Trebuie să dăm un răspuns și furiei, o avem și noi pentru ceea ce nu am reușit în 10 luni, dar să o transformăm în alt fel de acțiune politică”, a explicat Tudorache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.