Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drake, artistul cu cele mai multe albume vândute la nivel mondial în 2016

Drake

Rapperul canadian Drake este artistul cu cele mai multe albume vândute la nivel mondial în 2016, urmat de artistul britanic David Bowie, decedat în luna ianuarie a anului trecut, a informat Federaţia Internaţională a Industriei Fonografice (IFPI), citată miercuri de AFP. Drake, care i-a succedat vedetei pop Adele în fruntea clasamentului anual, a înregistrat un succes imens cu cel de-al patrulea album al său, "Views", un omagiu adus oraşului său natal, Toronto, lansat în luna aprilie a anului trecut mai întâi în mod exclusiv pe serviciul streaming Apple Music şi pe iTunes.

"'Views' este primul album care a fost ascultat de un miliard de ori pe Apple Music, în timp ce hitul "One Dance", al doilea single de pe album, a fost prima melodie care înregistrat peste un miliard de ascultări pe Spotify", a precizat IFPI în declaraţia sa. Cântăreţul britanic David Bowie, care şi-a lansat cel mai recent album, "Blackstar", cu două zile înainte de moartea sa, survenită în luna ianuarie a anului trecut, s-a situat pe locul al doilea în topul artiştilor cu cele mai multe albume vândute - albumul său ocupând primul loc în "topuri" în 24 de ţări, potrivit IFPI.

Pe locul al treilea regăsim trupa britanică Coldplay, în timp ce locul al patrulea este ocupat de vedeta pop Adele, ale cărei albume "A Head Full of Dreams" şi "25", deşi lansate în 2015, s-au dovedit populare şi în 2016. Locul al cincilea este ocupat de artistul canadian Justin Bieber, urmat de Twenty One Pilots (6), Beyoncé (7), Rihanna (8), Prince (9) şi The Weeknd (10), conform Agerpres. IFPI, cu sediul la Londra, şi-a realizat clasamentul pe baza vânzărilor de albume, a vânzărilor online şi a descărcărilor de pe internet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.