Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drama creştinilor din Siria: Sute de persoane răpite de ISIS în ultimele 3 zile

Jihad ISIS

Numărul creștinilor asirieni răpiți în ultimele zile de gruparea extremistă Statul Islamic se ridică la cel puțin 220, a anunțat joi Observatorul sirian pentru Drepturile Omului.

'Cel puțin 220 de asirieni au fost răpiți de gruparea Statul Islamic, în ultimele trei zile, în 11 localități' din provincia al-Hassakeh (nord-est), a precizat organizația menționată, potrivit Agerpres.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului anunța marți că două sate creștine din nord-estul sirian aflate sub controlul forțelor kurde au fost atacate de jihadiști, aceștia răpind cel puțin 90 de localnici. Directorul organizației, Rami Abdel Rahmane, preciza că este vorba de localitățile Tel Shamiran și Tel Hermez, două sate asiriene din provincia al-Hassakeh.

Washingtonul, Parisul și alte capitale ale lumii au condamnat miercuri răpirile de creștini din Siria, cerând eliberarea lor imediată.

Potrivit directorului Rețelei asiriene pentru drepturile omului (cu sediul în Suedia), Oussama Edward, aproximativ 5.000 de asirieni au luat calea exodului în Siria, după aceste răpiri în rândul comunității lor. Majoritatea celor răpiți sunt femei, copii și persoane în vârstă, a precizat Oussama Edward.

Asirienii sunt una din cele mai vechi comunități indigene din regiune, rădăcinile lor fiind vechi de aproape 2000 de ani. Înainte de conflictul izbucnit în Siria în 2011, circa 30.000 de asirieni trăiau în această țară, majoritatea în provincia al-Hassakeh.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.