Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drama familiei Bodnariu sparge barierele confesionale. Gestul episcopului ortodox al Europei de Nord

episcop bodnariu

Cazul Bodnariu, familia de creştini penticostali pe care statul norvegian i-a lăsat fără cei cinci copii, sparge barierele confesionale. Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord, care se află în această perioadă în vizită pastorală în comunitățile românești din Norvegia, i-a vizitat pe soţii Bodnariu.

"Începutul acestei săptămâni a fost dedicat vizitării și susținerii familiilor de români care trec prin grele momente de încercare datorate separării forțate a copiilor de părinți. Familia Bodnariu, de confesiune neoprotestantă și Familia Nan de confesiune ortodoxă sunt cele mai cunoscute cazuri care se află acum în vâltoarea procedurilor administrative și judiciare. Părintele episcop a constatat că este vorba de persoane care nu lasă urmă de îndoială în ceea ce priveşte responsabilitatea şi conştientizarea situaţiei grave, dând dovadă de foarte mult echilibru duhovnicesc. Fără a interfera în exercitarea competențelor organismelor de stat abilitate, Preasfințitul Părinte Macarie aduce mărturie despre amploarea traumelor provocate părinților și copiilor prin aceste separări", precizează Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord într-un comunicat remis redacţiei stiripesurse.ro.

Vezi şi: Soția lui Victor Ponta critică Norvegia pentru OPACITATE în Cazul Bodnariu

Potrivit episcopului Macarie, trebuie să se înțeleagă, la nivelul tuturor organismelor abilitate, că mediul familial este cel mai potrivit cadru de educare a copiilor, unde, dacă există discernământ și principii morale, își găsesc rezolvarea toate problemele.

"Fiecare dintre noi, din poziția și slujirea la care suntem chemați: Stat, Biserică, familie, prieteni, cetățeni responsabili, avem obligația morală să susținem valorile familiale tradiționale și să găsim soluții pentru ca acestea să fie cultivate în interesul copiilor, respectând și aspectele culturale și spirituale la care părinții aderă. Avem obligația morală să veghem pentru ca nu cumva tăvălugul abordărilor strict instituționale să reducă relațiile din societate la proceduri administrative și date statistice. Trebuie să nu uităm că în aceste situații este vorba de oameni, suflete fragile, iar de înțelegerea situației prin care ei trec depinde și soarta viitoarelor generații de cetățeni europeni", se mai precizează în comunicatul citat.

Vezi şi: Mărturia unui senator după vizita la familia Bodnariu: 'O întâlnire care m-a mișcat profund'

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.