Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DRAMĂ fără margini în Mosul pentru sute de mii de copii: Se poate ajunge la o CATASTROFĂ / VIDEO

Mosul fighting

Aproximativ 350.000 de copii sunt 'captivi' în zona de vest a oraşului Mosul, iar forţele irakiene şi aliaţii lor trebuie 'să facă tot posibilul pentru a-i proteja', a avertizat duminică organizaţia britanică Salvaţi Copiii. 'Trebuie create cât mai curând posibil culoare de evacuare securizate pentru civili', a insistat directorul pentru Irak al ONG-ului, Maurizio Crivallero, în contextul în care forţele irakiene au lansat duminică o operaţiune militară de amploare pentru a recuceri zona vestică a oraşului Mosul.

Citeşte şi: Imagine fabuloasă în faţa Guvernului: Ce au făcut protestatarii 'sub nasul' lui Sorin Grindeanu/FOTO

În jur de 350.000 de copii 'sunt prinşi în capcană în vestul oraşului Mosul, iar urmările bombardamentelor în aceste zone cu străzi înguste şi foarte populate riscă să fie cele mai grave de până acum din acest conflict', se arată într-un comunicat al organizaţiei Salvaţi Copiii. Familii contactate de ONG au afirmat că fuga nu este o opţiune, întrucât combatanţii din gruparea Statul Islamic îi ameninţă pe oameni că vor fi executaţi. Alte riscuri sunt minele amplasate în zonă, precum şi lunetiştii. 'În această parte a Mosulului, copiii sunt pui în faţa unei alegeri macabre: bombele, luptele şi foametea, în caz că rămân în zonă, sau execuţia, în caz că încearcă să fugă', spune Maurizio Crivallero, conform Agerpres.

Citeşte şi: VIDEO Pleşu: Dragnea, mai periculos decât Ponta. Pentru el, conducerea țării, o afacere privată

El a adăugat că forţele irakiene şi aliaţii lor, inclusiv Marea Britanie şi SUA, trebuie să facă tot posibilul pentru a-i proteja pe copii şi pe familiile lor, mai ales că în vestul Mosulului se găsesc tot mai greu apa, hrana şi medicamentele. Armata irakiană le-a cerut locuitorilor să rămână în case pe durata ofensivei pentru eliberarea vestului oraşului, o bătălie ce se anunţă dificilă şi a cărei miză este să recucerească ultimul bastion din Irak al Statului Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.