Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dramă în sudul Filipinelor: numărul morților în urma unei alunecări de teren devine tot mai mare, iar salvatorii continuă să sape în noroi

news.ro
alunecare de teren filipine

Numărul persoanelor care au murit în urma alunecării de teren din sudul Filipinelor a urcat la 35, a declarat, duminică, un oficial, în timp ce salvatorii continuau să sape în noroi, deşi şansele de a mai găsi supravieţuitori au scăzut, scrie Reuters, citat de news.ro.

Alunecarea de teren a avut loc marţi noaptea, în afara unei mine de aur din oraşul Maco din provincia Davao de Oro, îngropând locuinţe şi vehicule care transportau angajaţi la situl operat de Apex Mining.

Edward Macapili, un oficial din provincia Davao de Oro, a afirmat că a fost înregistrat decesul a 35 de persoane, bilanţul urcând de la 28 de morţi anunţaţi anterior. Alţi 77 de oameni sunt încă daţi dispăruţi şi 32 sunt răniţi.

Ample operaţiuni de salvare

Macapili a afirmat că peste 300 de oameni sunt implicaţi în operaţiunile de salvare, dar acestea sunt încetinite de ploile abundente, noroiul gros şi ameninţarea unor noi alunecări de teren. Acţiunile de salvare s-au reluat duminică dimineaţă, a spus Macapili.

Întrebat dacă mai există supravieţuitori, Macapili a afirmat că este ”puţin probabil”, dar că operaţiunile de căutare vor continua. ”Echipa de salvare face tot ce poate, chiar dacă este foarte dificil”, a declarat Macapili.

Ploile torenţiale au afectat Davao de Oro în ultimele săptămâni, provocând inundaţii şi alunecări de teren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.