Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DRAMA orfanilor femeii de serviciu de la #Colectiv: Ce se întâmplă cu cei 5 copii

colectiv

Familia Mariei Ion, femeia de serviciu care si-a pierdut viata in incendiul de la Colectiv, traieste speriata de viitorul apropiat. La finalul acestui an, mai exact chiar in luna decembrie, ajutorul financiar pe care orfanii Mariei il primeau se opreste.

Cinci copii minori si un tata bolnav si imobilizat la pat. Asta a lasat in urma sa Maria Ion, femeia care a avut nenorocul sa se afle la locul de munca in noaptea incendiului petrecut in clubul Colectiv.

ULTIMA ORĂ: Simpatizant ISIS, expulzat din România

Singura persoana care s-a incumetat atunci sa ii ia in grija sa pe cei cinci orfani a fost Mihaela, sora defunctei. Intr-un gest de mare omenie, matusa copiilor i-a luat la ea, in apartamentul in care locuieste cu chirie, asteptand sa primeasca o locuinta mai mare, promisa de Municipalitate. Din pacate, in ciuda celor 10 luni care s-au scurs de la prima promisiune, casa mult-asteptata nu a aparut. In plus, nici viitorul financiar al familiei nu este roz. La finele acestui an, cei 4.000 de lei, acordati ca ajutor financiar de catre o fundatie, nu vor mai fi virati in conturile familiei.

Dragnea, OFERTĂ PUBLICĂ pentru Mircea Geoană

“Am inteles ca in luna decembrie o sa se opreasca ajutorul de 4.000 de lei si vom ramane doar cu alocatia copiilor. Doar un an de zile se acorda ajutorul acesta, da. O sa ramanem cu alocatiile care se ridica toate la un loc undeva la 2.000 si ceva de lei. Este destul de greu, dar nu ne plangem si mergem inainte. Avem si pomenile de tinut pentru sora mea, cheltuieli ca pentru o familie mare. Din cei 4.000 de lei reuseam pana acum sa acopar costurile hranei si intretinerii copiilor, dentist, haine, scoala. I-am reinscris la scoala, la “A doua sansa” (n.r: un program destinat celor care intrerup studiile), iar ei isi doresc sa continue. Nici cu casa nu s-a schimbat absolut nimic. Am incercat sa merg in audienta la Primaria Capitalei si cand am ajuns acolo, mi-au spus ca doamna primar abia s-a instalat si m-au intrebat daca vreau sa depun iarasi un dosar pentru o locuinta sociala. Deci nu am primit casa”, a declarat sora defunctei pentru stirilekanald.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.