Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DRAMĂ pentru o româncă în Noua Zeelandă

O româncă în vârstă de 34 de ani care a fost anunţată că va fi deportată din Noua Zeelandă după ce a pus capăt relaţiei cu un cetăţean neozeelandez va trebui să-şi lase copilul de doi ani în ţara în care s-a născut, întrucât Tribunalul pentru familie a decis că fiul său Chris nu poate locui la o distanţă mai mare de 50 km de tatăl său, relatează sâmbătă Daily Mail preluat de Agerpres.

"Mai bine aş muri decât să trăiesc o singură zi fără el", este mesajul emoţionant transmis de românca de 34 de ani Nicole Mihai corespondenţilor australieni ai Daily Mail. 

După ce i s-a comunicat de către agenţia pentru imigraţie că va trebui să se întoarcă în România în urma despărţirii de partenerul ei neozeelandez, întrucât nu este rezident în această ţară, femeia este angajată într-o luptă juridică cu această instituţie, în contextul în care Tribunalul pentru familie a decis că fiul ei Chris nu poate locui la o distanţă mai mare de 50 km de tatăl lui. În ciuda acestui lucru, agenţia pentru imigraţie a precizat că locul în care va trăi copilul pe viitor nu este problema sa. 

"Mă culc în fiecare noapte şi mă trezesc dimineaţa cu gândul că astăzi va fi ultima zi cu fiul meu", a spus Nicole Mihai pentru Daily Mail Australia. 

Românca s-a despărţit de partenerul ei născut în Noua Zeelandă după o relaţie de doi ani. Ea a primit custodie deplină asupra fiului lor, în condiţiile în care fostul ei partener are contacte limitate cu băieţelul de doi ani. 

După ce despărţirea s-a produs, agenţia pentru imigraţie a anulat viza de şedere a româncei. "A trebui să depun cerere pentru o viză temporară", a spus ea. 

"Asta s-a întâmplat în urmă cu aproape un an şi mă lupt cu ei încă de atunci", a povestit Nicole Mihai. Potrivit româncei, agenţia pentru imigraţie a informat-o că cererea ei nu are nimic de a face cu Chris şi că problema nu îi priveşte. "Cei de la imigrări nu iau în considerare toate faptele", a spus ea. 

Pentru ca Chris să se poată muta în România pentru a locui împreună cu mama sa, tatăl lui ar trebui să semneze un contract care să-i permită să plece. "Chiar dacă el ar semna şi Chris ar veni cu mine, ar trebui să trăim într-o casă cu două dormitoare împreună cu mama, sora mea şi copilul ei", a spus ea. "Ar fi foarte greu pentru mine să obţin o slujbă şi mama mea nu ar putea să ne întreţină pe toţi", a adăugat românca. 

Nicole Mihai s-a mutat în Noua Zeelandă în urmă cu şapte ani şi a lucrat ca chelneriţă pe salariul minim. Ea recunoaşte că întâmpină dificultăţi, ca fiecare mamă singură, dar precizează că are un job nou de manager de filială şi că ea şi fiul său sunt fericiţi în Noua Zeelandă. 

"Fiul meu s-a născut aici. Nu ştie altceva", a povestit ea. "De luni până vineri, de la opt până la şase seara, este la un centru de îngrijire pe timp de zi cu prietenii lui şi ar fi foarte dificil pentru el să-l duc într-un loc ciudat în care nu cunoaşte pe nimeni", a mai spus Nicole Mihai. 

Românca de 34 de ani spune că nu ştie când se va sfârşi lupta sa juridică, dar viza temporară i-a fost prelungită până la 26 iunie, dată la care ar urma să primească o decizie finală în cazul ei. Totuşi, ea susţine că va lupta până la final pentru a nu fi nevoită să renunţă la viaţa alături de fiul ei Chris.

Nicole Mihai was told by New Zealand Immigration that once her Visa expires, she must return to Romania
'I go to sleep at night and and wake up in the morning and think today may be the last day with my son,' Ms Mihai said

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.