Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drapele de stat coborâte în bernă și un milion de lei pentru familiile victimelor atacului armat de pe aeroportul din Chișinău: Anunțul premierului Dorin Recean

protv.md
aeroport-chisinau

Drapele de stat coborâte în bernă și un milion de lei pentru familiile victimelor atacului armat de pe aeroportul din Chișinău: Anunțul premierului Dorin Recean

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a anunțat, luni, că, în memoria victimelor împușcate pe aeroportul din Chișinău de un individ venit din străinătate drapelele vor fi coborâte în bernă. ÎN plus, familiile victimelor vor primi o suma de bani, ca despăgubire.

"În semn de profundă compasiune și solidaritate cu familiile, rudele și apropiații lui Serghei Muntean și Igor Ciofu, victime ale incidentului tragic care a avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău în data 30 iunie 2023, mâine, drapelele de stat vor fi coborâte în bernă.

Vom acorda familiilor victimelor câte 1 milion de lei - bani din fondul de rezervă al Guvernului, fondul de consum al Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău și conform legii privind funcţionarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne", a spus premierul moldovean pe rețelele de socializare..

Cine era atacatorul

Atacatorul de la Aeroport, Rustam Ashurov, în vârstă de 43 de ani, era dat în urmărire în Tadjikistan. Bărbatul ar face parte dintr-o grupare criminală, care pe 23 iunie, ar fi răpit vicepreședintele unei bănci, anunță Mediafax.

Cetățeanul din Tadjikistan, Rustam Ashurov, care a tras în aeroportul din Chișinău, a fost acuzat în țara sa de răpire, scrie presa rusă, citând Procuratura de la Dușanbe, potrivit deschide.md.

Potrivit Parchetul din Tadjikistan, Rustam Ashurov, născut în 1980, ca parte a unui grup infracțional, la 23 iunie anul acesta, l-a răpit pe primul vicepreședinte al Orienbank, Shukhrat Ismatulloev.

Vineri, un bărbat care a venit cu un zbor din Turcia a început să tragă pe aeroportul din Chișinău. Pentru că nu a fost lăsat să intre în țară, a deschis focul către polițiștii de frontieră. Două persoane au murit în urma incidentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.