Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drapelul de Luptă al Flotilei Fluviale "Mihail Kogălniceanu", decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării

mapn ministerul apararii nationale armata

Drapelul de Luptă al Flotilei Fluviale "Mihail Kogălniceanu" a fost decorat, miercuri, cu "Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării", în cadrul unei festivităţi care a avut loc în Portul Militar Brăila, potrivit unui comunicat de presă remis de Biroul informare şi relaţii publice al Forţelor Navale Române.

La eveniment au participat locţiitorul şefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Vasile Toader, comandantul Componentei Operaţionale Navale şi locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiral de flotilă Cristian Lişman şi comandantul Flotei, contraamiral de flotilă Ion Condur.

"Leagănul Marinei Militare Române, Flotila Fluvială, este astăzi păstrătoarea tradiţiilor marinăreşti glorioase, înfăptuite prin jertfa eroilor marinari. Forţele navale fluviale ale României îşi au originea în flotilele Munteniei şi Moldovei, care asigurau libertatea de navigaţie pe Dunăre, pentru navele Principatelor Române. Astăzi, forţele fluviale ale României sunt concentrate în oraşele Brăila, Tulcea şi Babadag şi au la dispoziţie peste 30 de nave de luptă şi de sprijin logistic, precum şi structuri de infanterie marină, pentru a îndeplini misiuni de descurajare a acţiunilor ilegale pe fluviu şi în Delta Dunării, misiuni de supraveghere a comunicaţiilor fluviale şi de interzicere a traficului ilicit de mărfuri periculoase în zona de responsabilitate, dar şi misiuni de intervenţie în sprijinul autorităţilor naţionale", se arată în comunicatul transmis de Forţele Navale Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.