Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dreapta radicală din Germania ia atitudine şi cere CONTROL la toate graniţele

Şefa Alternativei pentru Germania (AfD, partid antiimigraţie, dreapta radicală), Frauke Petry (foto), a declarat marţi, după atentatul de luni de la Berlin, că ţara sa 'nu mai este sigură' şi i-a cerut cancelarului Angela Merkel să preia imediat controlul asupra frontierelor, transmite EFE, potrivit agerpres.

'Germania nu mai este sigură. Este obligaţia cancelarului să comunice' acest lucru cetăţenilor, a spus Petry, citată într-un comunicat de presă. Contextul care a permis comiterea acestui atac 'a fost importat în mod imprudent şi sistematic în ultimul an şi jumătate', a adăugat ea, referindu-se la informaţiile potrivit cărora atacatorul este solicitant de azil.

Reacţia lui Merkel după atacul din Berlin: 'Sunt dezamăgită, şocată şi tristă'

'Nu este numai un atac la adresa libertăţii noastre şi a felului nostru de a trăi, ci şi la adresa tradiţiei noastre creştine', a insistat Petry. Ceea ce s-a întâmplat la Berlin 'nu este şi nu va fi un caz izolat şi târgul de Crăciun nu este un obiectiv aleatoriu', a apreciat lidera AfD.

Petry a atras atenţia că Germania este divizată pe tema politicii promovate de cancelarul german, de primire a refugiaţilor, şi a cerut ca frontierele 'deschise în mod iresponsabil' să fie din nou controlate. 'Potenţialii terorişti şi cei aşa-zis potenţial terorişti trebuie expulzaţi, moscheile în care se predică jihadul trebuie închise. Toţi musulmanii care consideră că ţara noastră este şi patria lor trebuie să aprobe aceste măsuri', a continuat ea.

Un individ identificat drept Naved B, în vârstă de 23 de ani, refugiat venit probabil din Pakistan, a intrat în plin luni seara cu un camion în mulţimea care participa la un târg de Crăciun, ucigând 12 oameni şi rănind aproape 50.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.