Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Dreptate pentru România în Schengen'. Rezoluția care deschide calea spre repararea unei nedreptățiți, aprobată în Parlamentul European

romania-alege.ro
Parlamentul European

Rezoluția care cere Parlamentului European să analizeze posibilitatea și modalitatea de a interveni în procesul deschis la CJUE împotriva Consiliului UE pe tema aderării României la Schengen a fost aprobată, anunță eurodeputatul PMP Eugen Tomac.

„Chiar acum a fost votată, cu 526 voturi pentru, 57 voturi împotrivă și 42 abțineri, Rezoluția care deschide calea spre repararea unei nedreptățiți. Austria a blocat în mod abuziv accesul României în spațiul Schengen și acest lucru trebuie corectat de urgență. De aceea, Rezoluția cere Parlamentului European să analizeze posibilitatea și modalitatea de a interveni în procesul pe care l-am deschis la CJUE împotriva Consiliului UE”, anunță Eugen Tomac.

El precizează că textul documentului „este foarte explicit, corect și recunoaște că România este discriminată”.

„Iar acest lucru nu poate și nu trebuie tolerat. Felicit inițiatorii acestui demers important pentru România și mă bucur că acesta a avut parte de suport major. Lupta nu se termină aici. Avem un proces de câștigat! Dreptate pentru România în Schengen”, încheie Tomac.

*

Parlamentul European (PE) a adoptat miercuri o rezoluţie bazată pe petiţia depusă în PE de societatea civilă din România prin care se solicită contestarea legalităţii veto-ului Austriei împotriva aderării ţării noastre la spaţiul Schengen.

Documentul a fost adoptat cu 526 voturi pentru, 57 voturi împotrivă şi 42 de abţineri.

Rezoluţia a fost elaborată pe baza petiţiei depuse de fostul ministru Răzvan Nicolescu prin Asociaţia pentru Energie Curată şi Combaterea Schimbărilor Climatice, care a fost susţinută de eurodeputaţii români şi dezbătută pe 22 martie în Comisia pentru petiţii a PE (PETI).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.