Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drepturile omului în Rusia - Fondatorul Gulagu.net, dat în urmărire de autoritățile ruse

LAOMS
cenzura represiune

Fondatorul unui cunoscut grup pentru drepturile omului care a monitorizat şi expus abuzurile din sistemul penitenciar rus a anunţat vineri că a fost pus pe lista persoanelor căutate de autorităţile ruse, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Vladimir Osecikin, fondatorul Gulagu.net şi care din 2015 trăieşte în Franţa, figura vineri în baza de date a persoanelor date în urmărire de statul rus.

(Autorităţile ruse) "au arătat din nou lumii că fac abuz de putere şi autoritate", a scris pe Facebook Osecikin, în vârstă de 40 de ani, precizând că este a doua oară când apare pe lista celor căutaţi şi că a primit de la avocaţii săi o copie a materialelor împotriva sa.

"Nu am furat niciodată nimic de la nimeni şi am acţionat în cadrul legal pentru a expune corupţia şi tortura", a adăugat el.

Gulagu.net a relatat mai devreme în acest an că a obţinut o importantă cantitate de documente, fotografii şi înregistrări video ce demonstrează că sute de oameni aflaţi în închisori în Rusia au fost torturaţi şi violaţi de alţi deţinuţi, la ordinele responsabililor respectivelor centre de detenţie.

Publicarea unor astfel de înregistrări a determinat autorităţile ruse să concedieze mai mulţi responsabili de închisori şi să lanseze anchete penale pentru tortură şi agresiuni sexuale.

Ulterior, Serghei Saveliev, un programator belarus de la care Gulagu.net a obţinut înregistrările, a fost adăugat pe lista persoanelor căutate, pentru ca luna aceasta să fie scos de pe listă, din motive care nu au fost dezvăluite. Saveliev a cerut azil politic în Franţa.

"Vom expune crimele lor îngrozitoare împotriva umanităţii, le vom arăta lumii şi vom opri aceste abuzuri, chiar dacă va trebui să-mi risc viaţa", a mai scris Osecikin în social media, referindu-se la autorităţile penitenciare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.