Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Drepturile omului sunt un lux', varianta 2019: Preşedintele ÎCCJ şochează cu o declaraţie despre CEDO (VIDEO)

Inquam Photos / George Calin
cristina tarcea

După ce Raluca Prună, pe atunci ministru al Justiţiei, a afirmat în 2016 că drepturile omului sunt un lux, judecătoarea Cristina Tarcea face şi ea o declaraţie şocantă. Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie susţine că România s-a pripit când a ratificat Convenţia pentru Apărarea Drepturilor Omului.

"Eu pot să vă spun că, din păcate, România întotdeauna s-a cam pripit atunci când a trebuit să-și asume niște obligații internaționale. Și am să vă dau exemplul care mie îmi este cel mai apropiat și de suflet, și de activitate - ratificarea Convenției pentru Apărarea Drepturilor Omului și Libertatilor Fundamentale. Am ratificat-o de dragul de a intra cât mai repede în cadrul Consiliului Europei, nu am facut niciun fel de studiu de compatibilitate, nu am văzut în ce măsură legislația noastră poate să faca față tuturor garanțiilor și exigențelor Convenției, și ne-am trezit cu un val de condamnări care nu se mai termină nici acum", a afirmat Tarcea, într-un interviu la Realitatea TV.

România a ratificat Convenția Europeană a Drepturilor Omului la data de 20 iunie 1994. Aceasta a deschis calea petițiilor individuale în fața CEDO din partea persoanelor fizice și juridice române. La începutul anului 2019, peste 15% dintre cele 56.350 de cauze aflate pe rolul CEDO erau împotriva României (pe locul 2, după Rusia). În 2018, România a avut 71 de condamnări la CEDO, fiind la acest capitol pe locul 4, după Rusia, Turcia şi Ucraina.

CITEȘTE ȘI: Trebuie să mergi de URGENŢĂ la medic: Semnele care îţi spun că urmează să faci atac cerebral .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.