Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drogba nu exclude o câştigătoare surpriză în această ediţie a Ligii Campionilor

www.agerpres.ro
Didier Drogba

Fostă vedetă ivoriană Didier Drogba a declarat că nu vede o favorită clară în această ediţie a Ligii Campionilor, care programează sferturile de final începând de săptămâna viitoare, şi nu exclude o câştigătoare surpriză, transmite EFE, potrivit Agerpres.

''Este greu să alegi o favorită, cred că turneul va fi foarte deschis. Vom avea un Manchester City - Real Madrid, care va fi aproape o finală. Vom vedea echipele mari şi poate fi o surpriză. Cert este că vom avea jocuri foarte bune'', a declarat Drogba pentru EFE, joi, înainte de a participa la un eveniment la sediul UNESCO despre rolul pe care îl pot juca sportivii de elită în promovarea păcii.

Legendarul atacant ivorian, care în prezent este vicepreşedinte al ONG-ului ''Peace and Sport'' din Monaco, a explicat că nu are o preferinţă personală dintre cele opt echipe şi a adăugat că este interesat să vadă ''meciuri disputate, cu un rezultat incert, ceva ce nu se întâmplă des în zilele noastre''.

Fostul jucător african a recunoscut că îi lipseşte terenul de joc, pe care le-a părăsit în urmă cu şase ani, după ce a jucat la Le Mans, Marseille, Chelsea şi Galatasaray, printre alte cluburi, şi a rememorat trei momente care l-au marcat cel mai mult în cariera sa: ''Trei momente nu sunt prea multe în 20 ani de activitate. Primul a fost un vis din copilărie, să-mi văd numele pe echipamentul primului meu meci profesionist (cu Le Mans în 1998); al doilea a fost clasarea istorică a echipei Cote d'Ivoire la Cupa Mondială (2006); iar al treilea, ziua în care m-am retras''.

Drogba a explicat apoi de ce nu a inclus triumful cu Chelsea din Liga Campionilor 2012, împotriva lui Bayern Munchen, într-o finală disputată pe propriul stadion: ''Toată lumea ştie că a fost un moment important, dar, insist, am vrut să aleg momente decisive din viaţa mea''.

În rolul său de ambasador pentru pace, Drogba a subliniat importanţa sportivilor de elită pentru a fi idoli ai maselor şi modul în care contribuţia lor este esenţială la promovarea unor societăţi mai paşnice într-o lume tulburată de războaie precum cele din Ucraina şi Orientul Mijlociu.

''Conflictele au proliferat peste tot în ultimii ani şi dacă există o modalitate de a le opri, pentru ca oamenii să nu se mai ucidă între ei, este prin educaţie, cultură. Sunt cuvinte frumoase care trebuie folosite pentru ca ele să funcţioneze'', a spus ivorianul.

La începutul colocviului în favoarea păcii organizat joi la sediul UNESCO din Paris, directoarea generală adjunctă de Ştiinţe Sociale şi Umane al organizaţiei, mexicanca Gabriela Ramos, a spus: ''Trebuie să vedem cum folosim sportul ca instrument de pace şi cum aceşti sportivi minunaţi, cunoscuţi pentru realizările lor şi care au o mare credibilitate şi leadership, transmit un mesaj de pace şi incluziune''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.