Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură uriașă de droguri, în Bulgaria: 400 de kg de heroină din Iran, ascunse în plăci de marmură

Autorităţile bulgare au confiscat cel puţin 400 kg de heroină din Iran, ascunsă în plăci de marmură, acuzând doi cetăţeni turci de trafic de droguri, informează Reuters, citând anunţul făcut luni de un procuror de rang superior.

Drogurile au ajuns în portul Varna de la Marea Neagră în patru containere înainte de a fi duse la un depozit din oraşul Sliven (sud), a declarat Valentina Madjarova, şefa parchetului specializat.

"Vorbim despre un canal de trafic de heroină de origine iraniană destinată distribuirii în continuare către Europa de Vest", a declarat ea reporterilor.

Fiecare placă conţinea între 3 kg şi 4 kg de heroină de înaltă calitate ascunsă în cavităţile marmurei, iar volumul total al capturii ar putea atinge chiar 500 kg, a adăugat ea.

Valoarea heroinei este estimată la 25 milioane de leva (16 milioane de dolari) pe piaţa drogurilor.

Doi cetăţeni turci au fost reţinuţi şi acuzaţi de trafic de droguri la scară largă, după o anchetă de patru luni în care poliţia şi vama bulgare au cooperat cu autorităţile europene şi americane, a precizat Valentina Madjarova.

Bulgaria se află pe aşa-numita rută a traficului balcanic ce aprovizionează Occidentul cu droguri din Asia şi Orientul Mijlociu. În februarie, peste 400 kg de heroină au fost confiscate de pe o navă de containere sosită în ţară din Dubai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.