Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drojdia ne poate salva viața. Care sunt proprietățile sale surprinzătoare

Facebook
drojdie

Drojdia de bere este considerat un adevărat miracol. Este plină de vitamine, aminoacizi esenţiali, proieine și minerale și poate fi un remediu pentru o serie de afecțiuni. Unii cercetători o consideră de mare ajutor în tratamentul bolilor tumorale maligne.

Din start trebuie spus că drojdia de bere nu e totuna cu cea de panificaţie, care este o drojdie de cultură obţinută din câteva tulpini selecţionate artificial şi care şi-a mai pierdut din proprietățile nutriţionale. Drojdie de bere este cel mai frecvent disponibilă sub formă de pulbere sau sub formă de fulgi şi este, de obicei, de culoare galbenă.

Motivele pentru care ar fi bine să fie avută în vedere sunt multiple.

Fitoterapeuțiii spun că un consum regulat de drojdie de bere ne poate menţine în formă şi chiar ne ajută să îmbătrânim mai lent. Ciuperca, căci drojdia de bere asta este (o ciupercă de dimensiuni microscopice numită Saccharomyces cerevisiae) are efect regenerator, grație acidului nucleic, responsabil pentru formarea de celule noi, care le înlocuiesc pe cele deteriorate.

Compoziţia sa complexă îi conferă efecte vitaminizante, antianemice, mineralizante şi remineralizante, antidiabetice şi neuroprotectoare, fiind considerată şi un tonic endocrin, stimulând benefic aceste glande.

Polizaharidele din drojdia de bere stimulează funcţia sistemului imunitar al organismului.

Specialiștii în nutriție consideră că drojdia de bere ajută la îmbunătăţirea nivelului de glucoză din sânge prin creşterea cantităţii de crom din organism. Cromul este cunoscut pentru îmbunătăţirea toleranţei la glucoză şi poate îmbunătăţi, de asemenea, sensibilitatea la insulină.

În plus, previne apariţia simptomelor sindromului premenstrual (PMS), care includ adesea crampe, balonare şi modificări ale apetitului şi reduce severitatea acestora.

Poate fi de ajutor bolnavilor de cancer

Drojdia de bere poate regla colesterolul şi tensiunea, ajută în problemele de coagulare, întăreşte oasele, ameliorează anemia și este un bun aliat în curele de slăbire.

Drojdia de bere este considerată de unii cercetători un adevarat medicament în tratamentul bolilor tumorale maligne, fiind de ajutor bolnavilor de cancer care au recurs sau recurg la iradiere (aceasta are mai putine efecte adverse atunci când este asociată cu consumul zilnic de drojdie de bere, minimum șase lingurițe pe zi), potrivit sfatnaturist.ro.

Beneficiile drojdiei de bere sunt numeroase. Cereți însă sfatul unui medic înainte de a o folosi ca remediu naturist, pentru că, în ciuda acestor beneficii, drojdia de bere nu este chiar pentru oricine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.