Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drona Rebel a stabilit un record mondial: Aparatul de zbor a străbătut 260 de km și a traversat Munții Carpați

MFE
drona

Un doctorand de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați a construit o dronă, care a parcurs 260 de kilometri, peste Munții Carpați, ceea ce, spune el, este un record mondial în ceea ce privește distanța și altitudinea, potrivit Mediafax.

Inginerul Mihai Dragu a construit o dronă care a parcurs distanța dintre București și Alba Iulia, trecând peste munți.

„Drona Rebel a executat un zbor de 260 de kilometri peste Munții Carpați, acesta fiind un record mondial de distanță și altitudine. Mai aveam posibilitatea să parcurg încă 40 de km, dar nu mi-am dorit decât să

fac un zbor în cinstea Centenarului, ca o aniversare a inventivității poporului român. Traseul a fost București-Alba Iulia, peste Munții Făgăraș”, a spus Mihai Dragu.

Potrivit acestuia, drona are o autonomie de zbor foarte mare deoarece este dotată cu acumulatori performanți. Inventantorul a anunțat că va încerca să-și breveteze aparatul, care va putea fi folosit în numeroase domenii de activitate.

Vezi si: SURSE Acord la nivel înalt pentru comisarul european al României

„Autonomia am reușit să o extindem după studii și cercetări. Se bazează pe aerodinamica dronei și pe baterii de înaltă eficiență energetică litiu-ion. Va fi o cerere de brevet până la finalul doctoratului. Diferența față de alte drone o reprezintă sursa de energie, este o dronă civilă, lansată din mână, de 3 kilograme. Este o reușită și poate fi folosită în agricultură și în supravegherea mediului. Eu integrez soluții. Nu putem vorbi de costuri, cercetarea este permanentă, oricum este o investiție de ordinul zecilor de mii de euro”, a explicat Mihai Dragu.

Reprezentanții Universității Dunărea de Jos din Galați vor încearca să utilizeze drona inventată de doctorand.

„Este un mijloc ieftin și bun, putem să măsurăm calitatea aerului, gradul de umiditate din sol. Este un motor electric care nu poluează, de aceea ne permite să facem măsurători în ceea ce privește poluarea fără să altereze rezultatele”, a declarat președintele Senatului Universității Dunărea de Jos din Galați, Lucian Georgescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.